Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EN MARXA LA CREACIÓ D’UNA XARXA DE CENTRES DE RECOLLIDA I MANIPULACIÓ DE CARN DE CAÇA



En marxa la creació d’una xarxa de centres de recollida i manipulació de carn de caça

22/06/2017
La Diputació de Barcelona té prevista la creació de 5 centres a la província de Barcelona, de recollida de carn de caça per a la comercialització

El diputat Jesús Calderer, de la Diputació de Barcelona, juntament amb Sergio Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça, va anunciar el passat divendres 16 de juny, en el decurs de la presentació de la IV edició de la Fira del Caçador de Sant Fruitós de Bages (25 de juny), la propera creació d'una xarxa de centres de recollida i comercialització de la carn de caça.

 

En primera instància, aquests centres, que tindran una capacitat de recepció d’entre 200 i 400 senglars, es distribuiran per diferents punts estratègics de la província de Barcelona. La ubicació d’aquests centres es decidirà en funció de la predisposició dels ajuntaments a acollir-los i les densitats de captures de les diferents zones de la província de Barcelona.

 

Els centres, d’uns 200 metres quadrats, comptaran amb una zona de recepció i  especejament d’animals, zona de refrigeració i per dipositar les despulles i laboratori d’anàlisis. Cada centre tindrà assignat un veterinari que expedirà, si procedeix, l’autorització per al consum de la carn analitzada. A més del professional, cada centre comptarà amb dos o tres persones, específicament formades per la manipulació dels animals. En aquest sentit, cal destacar que, la proposta de la Federació Catalana de Caça, és que aquests treballadors es busquin entre el col·lectiu de caçadors amb problemes per accedir a un lloc de treball o amb risc d’exclusió social.

 

Amb aquesta iniciativa es vol ajudar als caçadors a donar una sortida, d’una manera ràpida i eficaç, als seus excedents de caça. A més, mitjançant la seva posterior transformació i comercialització, obtenir uns ingressos que permetin, per una banda, l’autogestió dels propis centres receptors i, per altra, que els caçadors obtinguin uns diners que els ajudin a recuperar una part de les grans despeses que destinen a la cacera.  

 

La Diputació de Barcelona ja té assignat al projecte una partida pressupostària d’aproximadament 1,5 milions d’euros, per a sufragar la construcció d’aquests centres amb un cost estimatiu per a cadascun d’ells d’entre 200.000 i 300.000€. La voluntat de l’administració és posar en marxa alguns d’aquests centres en el decurs de 2018; no obstant això, és una previsió supeditada a la superació dels diferents tràmits administratius que requereixen aquests tipus d’iniciatives.

 





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar