Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UNA PLAGA DE CONILLS FA MALBÉ LES EXPLOTACIONS DE CÍTRICSUna plaga de conills fa malbé les explotacions de cítrics

Òscar Navarro mostra els danys que els conills fan als arbres Foto: L.M.

28/07/2017
Els productors agrícoles del Baix Ebre i el Montsià reclamen al Departament d’Agricultura que concrete un pla d’actuació. La població de conills s’ha multiplicat els últims anys i les societats de caçadors no donen l’abast

Mànegues del reg foradades, soques dels arbres rosegades i infinitat de caus de cap a cap de l’explotació agrícola, on bona part dels arbres estan tocats de mort. Aquest és l’aspecte de les finques citrícoles de Vinallop, Tortosa i Santa Bàrbara afectades per una plaga de conills. “Cacem conills durant tot l’any, utilitzem fures, gossos i escopetes, però no ens en sortim, la població s’ha disparat”, va manifestar ahir el president de la societat de caçadors de Santa Bàrbara, Josep Arasa.

Caçadors i pagesos sostenen que des del 2013, quan van començar a tenir problemes per l’augment del nombre de conills, la població s’ha triplicat. L’any passat, la societat de caçadors de Santa Bàrbara en va caçar uns 6.000 exemplars. Tant els caçadors com els pagesos tenen clar que no s’aconseguirà reduir la població de conills a trets. “Tenim les finques trinxades, el Departament d’Agricultura ha d’emprendre alguna mesura perquè aquesta plaga està provocant pèrdues importants a un sector que ja està tocat”, va assenyalar Òscar Navarro, un dels productors afectats per la plaga. Navarro té una finca de 22 hectàrees a Santa Bàrbara on ha provat diversos mètodes per evitar que els conills facin malbé els arbres. Així, ha pintat totes les soques dels arbres amb coure i pintura plàstica per evitar que els conills les roseguen, però no ha funcionat. “Dos mesos de feina més el cost del material i la mà d’obra, una ruïna”, va lamentar Navarro. A més dels danys als mandariners, els conills pràcticament li han arrasat una nova plantació d’un miler de presseguers.

“Reclamem al Departament d’Agricultura que vingui a les Terres de l’Ebre i conegui la problemàtica per tal de buscar-hi una solució. Pagesos i caçadors no poden controlar la població de conills”, va dir el president de l’organització agrària JARC al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Xavier Vela. Entre les actuacions que l’organització agrària planteja hi ha l’autorització de l’ús de verí per eliminar els conills. “Els tècnics d’Agricultura i Territori han de concretar accions, no podem esperar que s’aprovi la nova llei de caça”, va afirmar Vela.

De moment, però el Departament d’Agricultura ha convocat l’organització agrària i els productors afectats a una reunió que tindrà lloc al mes de setembre.

Lurdes Moresowww.elpuntavui.cat/territori/article/11-mediambient/1203956-una-plaga-de-conills-fa-malbe-les-explotacions-de-citrics.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar