Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

DENUNCIAT UN HOME QUE PARAVA LLAÇOS PER CAÇAR SENGLARS A MANRESADenunciat un home que parava llaços per caçar senglars a Manresa

20/01/2014

Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural van localitzar divendres passat una persona que parava llaços il·legals a les proximitats del Torrent de l’Oller, al terme de Manresa, destinats a la captura de porcs senglars.

Els agents rurals del Bages feia dies que seguien la pista d’algun presumpte furtiu que ha resultat ser un veí de Manresa que tenia un hort a prop dels llaços. Sembla ser que compatibilitzava les seves hores de treball agrícola quotidià amb la caça furtiva de senglars.

El furtiu havia disposat dos llaços, subjectats amb peces metàl·liques que els feien de suport i els atreia amb pa i blat de moro. A més, preveient la possibilitat que quedés algun animal atrapat, el furtiu portava una destral i amb un ganivet, tots dos de dimensions considerables, per donar-los mort en cas que no s’haguessin escanyat per sí sols tot tibant del llaç per alliberar-se.

Els llaços són mètodes de caça prohibits per la manca de selectivitat amb que actuen i pel fet que provoquen una mort molt cruenta de les seves víctimes. Tot i destinats al senglar no es pot garantir de cap manera que en un llaç no hi puguin caure altres espècies, algunes d’elles protegides, o fins i tot animals domèstics com ara cabres, ovelles, o gossos.

Els agents posaran els fets en coneixement de l’autoritat judicial competent i el furtiu podria ser sancionat per haver utilitzat mitjans de caça no selectius. També per caçar espècies de fauna que, tot i ser cinegètiques, es faci quan està expressament prohibit per les normes que regulen la seva captura. La possible condemna podria arribar fins a 2 anys de presó i 4 anys d’inhabilitació per a la caça.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar