Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

QUINA ÉS LA POSTURA DELS PARTITS POLÍTICS SOBRE EL PRESENT I EL FUTUR DE LA CAÇA A CATALUNYA?Quina és la postura dels partits polítics sobre el present i el futur de la caça a Catalunya?

Quina és la postura dels partits polítics sobre el present i el futur de la caça a Catalunya?

Quina és la postura dels partits polítics sobre el present i el futur de la caça a Catalunya?

Quina és la postura dels partits polítics sobre el present i el futur de la caça a Catalunya?

Quina és la postura dels partits polítics sobre el present i el futur de la caça a Catalunya?

14/12/2017
El 21D #LaCaçaTambéVota i el PSC ha estat el primer partit en contestar la nostra carta

Com ja vàrem publicar fa unes setmanes, amb motiu de la celebració de les properes eleccions del 21-D des de la Federació Catalana de Caça hem iniciat una campanya informativa amb la voluntat de fer visible als responsables polítics dels diferents partits que hi ha un col·lectiu de més de 70.000 persones a Catalunya que practiquem la caça en qualsevol de les seves modalitats i la tradició dels ocells de cant.

 

Ens hem posat en contacte amb els diferents partits amb representació al Parlament de Catalunya preguntant-los com contemplen la nostra activitat als seus programes electorals i sol·licitant que es posicionin clarament respecte la caça formulant diverses preguntes d’interès vinculades amb el present i futur de la caça amb l’objectiu de traslladar-vos les seves respostes.

 

El Partit Socialista de Catalunya (PSC) ha estat el primer en respondre i tot seguit us fem extensiu l'escrit que ens han enviat:

 

 

Benvolgut President,

 

M’adreço a vostè per fer-li arribar algunes reflexions sobre les qüestions que ens plantejaven en la seva carta en relació a les nostres propostes polítiques de cara a les eleccions del proper 21 de desembre al Parlament de Catalunya.

 

En primer lloc, agrair-li que es posi en contacte amb nosaltres en uns moments tan importants pel país, així com pel sector de la Caça de Catalunya. Aprofito per oferir la nostra plena col·laboració amb la Federació de Caça per tal de defensar els interessos del sector, des del Parlament de Catalunya, als propers anys. Per aquest motiu, agrairia que poguéssim mantenir una reunió, amb l’objectiu de presentar-nos i poder col·laborar activament.

 

Des del Partit dels Socialistes de Catalunya considerem que la caça, la pesca i la afició ocellària tenen molts anys de tradició, formen part de la nostra cultura i ajuden a gestionar la fauna de casa nostra. Per aquest motiu, cal treballar conjuntament amb la Federació de Caça, les Societats i les Administracions Públiques en la futura Llei de Caça i amb els diversos temes pendents. La deixadesa i incompliments dels darrers anys de la Generalitat ha provocat nombrosos perjudicis cap al sector, cap el territori i cap el control de la fauna.

 

Des de el PSC sempre hem defensat el desenvolupament rural de les nostres comarques amb propostes per evitar l’empobriment, l’envelliment i la despoblació de moltes zones que s’està produint des de 2010. Creiem en els caçadors i pescadors com a col·lectius que dinamitzen el territori i ajuden a mantenir l’ecosistema. Hem insistit en nombroses ocasions al Parlament en la necessitat d’adaptar a la societat actual la llei de caça conjuntament amb el sector.

 

Volem que totes les propostes i modificacions sorgeixin dels propis caçadors. Per això necessitem construir un grup de treball amb vosaltres i poder, entre altres assumptes, controlar els problemes de fauna salvatge i facilitar els tràmits i permisos per quan hi ha emergències cinegètiques.

 

Demanem més recursos i agilitat per poder gestionar les espècies cinegètiques. No podem seguir donant el poder a persones que no coneixen la realitat del territori i que únicament tenen com a argumentació la protecció de la fauna, fet que moltes vegades provoca el contrari.

 

En resum, reiterem la necessitat d’abordar conjuntament els diferents reptes que viu el sector en una trobada conjunta.

 

Rebi una salutació cordial,

 

Òscar Ordeig

Candidat del PSC per Lleida, Pirineu i Aran a les eleccions del Parlament de Catalunya

 

 

Adjuntem també les parts del programa electoral del PSC on s'aborda d'una manera o altra la caça i les seves polítiques al món rural.

 

Quedem a l'espera de rebre les respostes de la resta de partits per poder publicar-ho pel coneixement de tots/es els/les federats/des.

 

#LaCaçaTambéVota

#LaCazaTambiénVotaPàgines 23,24 i 25 del Programa Electoral del PSC on s´aborden les polítiques rurals i es menciona la pràctica de la caça
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar