Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

MOR PER ACCIDENT UN CAÇADOR DE SANT HIPÒLIT DURANT UNA BATUDAMor per accident un caçador de Sant Hipòlit durant una batuda

29/12/2017
Es tracta d’un home de 76 anys a qui li va rebotar una bala i li va impactar al pit

Era un caçador experimentat, com el defineixen alguns companys que havien coincidit amb ell en alguna batuda. Josep Orriols Xandri, de 76 anys, conegut en l’àmbit de la caça com en Xandri, i veí de Sant Hipòlit, va morir dimecres passat durant una batuda a Sant Martí de Llémena, a la comarca del Gironès. Un altre caçador va disparar a un senglar que passava per la seva trajectòria de tret, va fallar i la bala va rebotar i li va impactar al pit. L’accident va tenir lloc en una zona rocosa del bosc de Can Busó i va ser en una roca on va rebotar la bala que va resultar letal. Els serveis d’emergència que es van desplaçar al lloc dels fets no van poder fer res per salvar-li la vida. Segons els Mossos d’Esquadra, es tracta d’una mort accidental per un tret d’escopeta que va disparar un company.


Joan Riera, president de la Societat de Caçadors de Vilanova de Sau, explica que a en Xandri “el coneixia tothom”, ja que des que estava jubilat anava de cacera amb diferents colles. Riera subratlla el fet que “era experimentat” i sabia on s’havia de col·locar. “Malauradament va ser un accident que no pots evitar”, lamenta, i el projectil li va tocar “en un lloc vital”. Les associacions de caçadors prenen diverses mesures per evitar accidents, explica Riera. En el cas dels de Vilanova, diu, els obliguen a anar amb indumentària de color taronja “perquè siguin visibles” i també diu que “ningú es pot moure del lloc sense avisar”, per exemple, si hi ha un porc ferit, “sempre s’avisa qui hi va”. Per fer les batudes els experts es col·loquen d’una determinada manera, precisament per evitar el perill.


Una de les reivindicacions del col·lectiu de caçadors és que la gent que va al bosc quan hi ha batudes “faci cas dels senyals”, ja que “no són conscients del perill” que suposa. Precisament aquesta és una de les mesures que es reclama al Pla de Prevenció i Mitigació dels danys produïts pel porc senglar que es va aprovar fa un parell de setmanes. En aquest sentit la idea és que quan hi ha batudes importants els Agents Rurals i els Mossos d’Esquadra tallin els accessos perquè així “tenim la certesa que no s’hi fica ningú”, i minimitzar el perill.


Guillem Rico

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar