Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAÇA MENOR

CALVET ES COMPROMET A ESTUDIAR LA CAÇA EN BARRACA AMB GARBELLCalvet es compromet a estudiar la caça en barraca amb garbell

28/08/2018
En el garbell estan posades bona part de les esperances dels aficionats.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha compromès a completar els estudis que ha realitzat l’Associació d’Amics del Tord de les Terres de l’Ebre sobre la nova modalitat de caça del garbell, que ha ideat la mateixa entitat perquè siga més selectiva i sostenible que l’actual caça en barraca. De fet, en el garbell estan posades bona part de les esperances dels aficionats. L’estudi que va redactar el Centre Forestal Tecnològic de Catalunya, després de provar el garbell en quatre barraques d’Alcanar i Ulldecona, va concloure que este nou sistema és més selectiu i menys massiu. A més, no s’usa el vesc, substància prohibida per codi penal. Calvet es va mostrar predisposat a mantenir esta modalitat de caça ebrenca, sempre de forma sostenible amb una correcta regulació.

El 16 d’agost passat, Calvet va visitar una barraca del terme d’Alcanar acompanyat d’altres autoritats, com ara el delegat de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; les diputades al Parlament, Mònica Sales i Teresa Pallarès; i la secretària d’Administració i Funció Pública, l’ampostina Annabel Marcos. També hi havia membres de l’Associació d’Amics del Tord, així com aficionats d’esta modalitat de caça i representants del PDeCAT d’Alcanar i les Cases.

 

 

 
La modalitat del garbell ja va ser presentada pels membres de l’Associació d’Amics del Tord a Brussel·les, a l’abril del 2017, i van rebre una molt bona resposta per part de Medi Ambient, que els va autoritzar a tirar endavant el nou sistema. A curt termini, la intenció de l’entitat és col·laborar amb l’administració en la regulació d’esta nova modalitat de caça, i implicar els organismes i actors implicats.
 


teveon.tv/noticia/Calvet_es_compromet_a_estudiar_la_caca_en_barraca_amb_garbell/17323
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar