Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

AQUESTA SETMANA ACABA LA TEMPORADA DE MITJA VEDA DE CAÇAAquesta setmana acaba la temporada de mitja veda de caça

29/08/2018
Avui és el tercer dia hàbil de la temporada de mitja veda de caça a les demarcacions de Catalunya Central i Barcelona.

A hores d'ara, la població d'animals és menor, ja que la densitat de la caça va de més a menys al llarg de la temporada. El diumenge serà el quart i últim dia permès.

Joaquim Zarzoso, president de la representació territorial de la Federació Catalana de Caça a Barcelona, explica que "al Vallès la espècie estrella és el tudó, que és el que fa més mal a l'agricultura". També hi ha "la tòrtora salvatge, la guatlla" encara que aquesta última sol migrar abans, "i la guineu", que no és una espècie que s'acostumi a caçar, encara que estigui permès. En canvi, la carn de les aus és força apreciada i els caçadors l'aprofiten per autoconsum.

Des de la Federació expliquen que en aquests dies no hi ha cap risc per ningú, donat que els caçadors disparen amb les escopetes cap al cel. Només es pot desenfundar l'arma durant la cacera o en un camp de tir autoritzat. A més, necessiten demanar el permís d'armes "a la guàrdia civil. És un tema del Ministeri de l'Interior, de manera que el primer que es mira és que la persona no tingui antecedents penals". També es necessita una assegurança de responsabilitat civil.

Normalment els caçadors són veïns de la mateixa població, que intenten anar de la mà amb la pagesia i els propietaris, que tenen el 80% del territori. De fet, per això s'hi troben els senyals de vedat de caça. Tan bon punt acaba la mitja veda, aquest cap de setmana, comença la temporada general que inclou la resta d'espècies, amb protagonisme especial del senglar.

 

Pau Duranradiosabadell.fm/noticia/aquesta-setmana-acaba-la-temporada-de-mitja-veda-de-caca
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar