Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

RECOMANEN NO CONSUMIR ELS TORDS QUE ESTAN AFECTATS PER UN PARÀSIT



Recomanen no consumir els tords que estan afectats per un paràsit

28/12/2018
Els caçadors han tornat a identificar tords afectats pel paràsit Morishitium Polonicum, un fet pel qual es recomana no destinar al consum humà els exemplars que estiguin afectats per aquest organisme

Per segon any consecutiu, els caçadors han tornat a identificar tords afectats pel paràsit Morishitium Polonicum, un fet pel qual es recomana no destinar al consum humà els exemplars que estiguin afectats per aquest organisme.

En la temporada de caça de 2017, l’Associació de Propietaris i Caçadors dels Mont Reials i l’Associació de Caçadors amb Arts Tradicionals de Sóller varen detectar la presència d’un paràsit a exemplars de tords capturats pels seus associats. Per això, es varen dirigir a la Universitat de les Illes Balears, que va elaborar un exhaustiu estudi de laboratori d’aquests animals per tal d’identificar el paràsit que els afectava, el seu origen i la seva relació amb la seguretat alimentària.

L’informe assenyala que el paràsit accedeix al tord a través de les vies respiratòries i s’instal.la dins el seu organisme. En els seus estats inicials, és pràcticament imperceptible a la vista humana, en canvi, quan el paràsit és adult ja es pot veure a simple vista. Aquest organisme s’alimenta de la pròpia carn de l’aucell infectat.

Una vegada obtengudes les conclusions de l’estudi, les associacions de caçadors recomanen no consumir els tords que es veuen afectats per la presència d’aquest organisme parasitari.

Els tords parassitats no suposen un perill per a la salut -han insistit- però es recomana que per seguretat alimentària no es consumesquin.



www.saveu.cat/article.php?art=11428&utm_campaign=shareaholic&utm_medium=twitter&utm_source=socialnetwork




Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar