Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · OCELLAIRES

L’ALBIOL ES PROTEGEIX PER FRENAR LES DESTROSSES DELS PORCS SENGLARSL’Albiol es protegeix per frenar les destrosses dels porcs senglars

13/01/2019
L’Ajuntament redueix el perímetre de seguretat per caçar davant les queixes del veïns

Ronald Boyd viu des de fa anys en una gran finca a les Masies Catalanes que també té habilitada com a destí turístic. Darrerament, però, s’ha trobat amb uns veïns inesperats que li estan causant molts maldecaps. Es tracta dels porcs senglars. Uns animals, explica, que ronden cada dia per les seves terres provocant greus destrosses i alimentant-se de tot el que troben. Són tan nombrosos, assegura Boyd, que més d’una vegada se’ls ha trobat just davant de casa tot i les mesures de seguretat que té instal·lades.

El seu cas no és únic en aquesta urbanització de L’Albiol. L’alcaldessa del municipi, Lídia Guerrero, explica que són molts els veïns que es queixen dels problemes que genera el porc senglar. Fins i tot, s’ha convertit en alguna cosa habitual veure’ls passejar pels carrers de la zona.

Per tal de buscar una solució davant l’important augment de porcs senglars, l’Ajuntament del poble ha aprovat, recentment en ple municipal, una important reducció del perímetre de seguretat per caçar. «Amb la normativa d’abans, els caçadors tenien prohibir caçar a menys de 400 metres de distància dels nuclis habitants. El que hem fet ha estat reduir la distància fins, aproximadament, els 150 metres», declara l’alcaldessa respecte a una petició que li feien els mateixos veïns cansats de veure les seves collites malmeses.

En aquest sentit, destaca que estan treballant per buscar el millor equilibri possible, també, per la seva protecció i la d’altres espècies. No s’ha de perdre de vista que les Masies Catalanes es troba en un paratge muntanyós i natural.

Societats de caçadors

El president de la Federació de Caça de Tarragona, Joaquim Vidal, també considera molt encertada la mesura i descarta que representi un perill pels residents de la zona. Sobretot perquè els caçadors, com és el cas de L’Albiol, actuen en grup i formen una entitat que compleix amb totes les normatives legals. Una d’elles, per exemple, és que mai cacen apuntant en direcció a les cases. 

El problema, subratlla, «són els furtius o les persones que cacen soles». Davant d’aquests comportaments aconsella trucar immediatament als Mossos d’Esquadra. Més enllà de l’aspecte legal, també destaca els beneficis que la caça aporta per evitar casos de superpoblació de porcs senglars.

 

Francesc Graswww.diaridetarragona.com/reus/LAlbiol-es-protegeix-per-frenar-les-destrosses-dels-porcs-senglars--20190113-0021.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar