Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA RFEC EXIGEIX A ´EL PAÍS´ QUE RECTIFIQUI LES FALSES INFORMACIONS SOBRE L´ABANDONAMENT DE GOSSOS DE CAÇA



La RFEC exigeix a ´El País´ que rectifiqui les falses informacions sobre l´abandonament de gossos de caça

17/05/2019
La Reial Federació Espanyola de Caça ha enviat un burofax a la directora d´El País, Soledad Gallego Díaz, per exigir-li que rectifiqui les falses i tendencioses informacions aparegudes en dos reportatges publicats a la seva pàgina web.

En aquests articles, “El negro misterio de los galgos abandonados” y “Desechos de la caza”, es poden llegir frases com: "Espanya avergonyeix pel seu maltractament als cans usats per a la caça", "Són abandonats quan ja no serveixen per a perseguir les peces o en finalitzar la temporada de caça", "Espanya és l'únic país de la UE on segueix sent legal la caça amb llebrers "o" Són abandonats en finalitzar la temporada de caça o al terme de la seva vida útil ".

 

A més, aquest mitjà de comunicació es fa ressò de xifres totalment mancades de rigor sobre el nombre de gossos de caça abandonats a Espanya, sense estudis que confirmin aquestes quantitats, fomentant així la criminalització del col·lectiu cinegètic amb la publicació de falses afirmacions sobre l'abandonament de gossos i de dades repetidament desmentits des de fonts oficials, com el Seprona de la Guàrdia Civil, o des de la Fundació Affinity.

 

En concret, el Seprona ha confirmat oficialment que el nombre de llebrers abandonats durant 2017 va ser d'un total de seixanta-un (61) gossos, xifra molt allunyada de la donada per entitats animalistes. Sobre els "50.000 llebrers" abandonats en acabar la temporada de caça que any rere any repeteixen des de col·lectius animalistes, la mateixa presidenta de la FAPAM va declarar que les protectores utilitzen la dada sense contrastar, reconeixent que "sempre diem aquesta xifra en tots els mitjans de comunicació ".

 

"Tots els caçadors condemnem l'abandonament i el maltractament als gossos", ha assenyalat el president en funcions de la RFEC, Ignacio Vall Lope-Dóriga, afegint que des de la Federació Espanyola lamenten que El País es faci ressò "d'aquesta classe de declaracions falses i clarament viciades "procedents de col·lectius anticaza" que no tenen escrúpols a inventar dades sobre els gossos de caça per manipular a l'opinió pública ".

 

Finalment, des de la RFEC s'ha sol·licitat a El País que abans de publicar aquest tipus d'informacions errònies i inventades siguin aquestes contrastades oficialment, per evitar que des d'aquest mitjà "es fomenti la criminalització del sector cinegètic".

 


 

La RFEC exige a ‘El País’ que rectifique las falsas informaciones sobre el abandono de perros de caza 

La Real Federación Española de Caza (RFEC) ha enviado un burofax a la directora de El País, Soledad Gallego Díaz, para exigirle que rectifique las falsas y tendenciosas informaciones aparecidas en dos reportajes publicados en su página web, el día 14 de mayo, titulados “El negro misterio de los galgos abandonados” y “Desechos de la caza”.

 

En estos artículos pueden leerse frases como: “España avergüenza por su maltrato a los canes usados para la caza”, “Son abandonados cuando ya no sirven para perseguir las piezas o al finalizar la temporada de caza”, “España es el único país de la UE donde sigue siendo legal la caza con galgos” o “Son abandonados al finalizar la temporada de caza o al término de su vida útil”.

 

Además, este medio de comunicación se hace eco de cifras totalmente carentes de rigor sobre el número de perros de caza abandonados en España, sin estudios que confirmen tales cantidades, fomentando así la criminalización del colectivo cinegético con la publicación de falsas afirmaciones sobre el abandono de perros y de datos repetidamente desmentidos desde fuentes oficiales, como el Seprona de la Guardia Civil, o desde la Fundación Affinity. 

 

En concreto, el Seprona ha confirmado oficialmente que el número de galgos abandonados durante 2017 fue de un total de sesenta y un (61) perros, cifra muy alejada de la dada por entidades animalistas. Sobre los “50.000 galgos” abandonados al acabar la temporada de caza que año tras año repiten desde colectivos animalistas, la propia presidenta de la FAPAM declaró que las protectoras utilizan el dato sin contrastar, reconociendo que “siempre decimos esa cifra en todos los medios de comunicación”.

 

“Todos los cazadores condenamos el abandono y el maltrato a los perros”, ha señalado el presidente en funciones de la RFEC, Ignacio Valle Lópe-Dóriga, añadiendo que desde la Federación Española lamentan que El País se haga eco “de esta clase de declaraciones falsas y claramente viciadas” procedentes de colectivos anticaza “que no tienen escrúpulos en inventar datos sobre los perros de caza para manipular a la opinión pública”.

 

 

Por último, desde la RFEC se ha solicitado a El País que antes de publicar este tipo de informaciones erróneas e inventadas sean éstas contrastadas oficialmente, para evitar que desde este medio “se fomente la criminalización del sector cinegético”.

 

 





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar