Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL PRIORAT JA DISPOSA DEL PRIMER MAPA D’AFECTACIONS DEL PORC SENGLAR



El Priorat ja disposa del primer mapa d’afectacions del porc senglar

07/03/2014
La vall d’Ulldemolins i la zona compresa entre Falset, Marçà i Capçanes són els espais on s’han produït més danys

La comarca del Priorat ja disposa d’un primer mapa d’afectació dels porcs senglars, fruit de la col·laboració del Consell Comarcal del Priorat, la direcció territorial d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) a Tarragona i representants d’ajuntaments, del sector agrícola i de les associacions de caçadors comarcals.
Tot plegat respon a la preocupació comarcal davant els efectes devastadors en els conreus i els consegüents perjudicis econòmics que l’espècie està provocant. Fruit d’aquesta preocupació, a final del passat mes de novembre, el Consell Comarcal del Priorat va acollir una primera trobada, en la qual van participar administracions, pagesos, caçadors, agents forestals i que va comptar amb la presència del director territorial a Tarragona del DAAM, Anton Ballvé. Entre els compromisos assumits hi va haver el d’elaborar, com a primera mesura, un mapa de les zones més afectades.
Aquesta setmana, els representants del DAAM han presentat al Consell aquest mapa d’afectacions, on s’evidencia que les tres zones on hi ha constància de més danys per presència de senglars són: la vall d’Ulldemolins (a la serra de Montsant); entre els pobles del Molar i el Lloar, i, finalment, a la zona compresa entre Falset-Marçà-Capçanes.
Els tècnics que van presentar el mapa van voler deixar molt clar que la delimitació d’aquestes tres zones d’afectació principal té el seu fonament en els danys de consideració que han estat denunciats al llarg dels darrers anys.

En espera de la nova normativa
Més enllà del mapa (que és una eina informativa de primer ordre), allò que s’ha posat de manifest és que l’impacte actual de l’elevada població de senglars obliga a esprémer la normativa actual amb l’objectiu de minimitzar l’afectació de l’espècie, en espera que entri en vigor la nova legislació que s’està treballant i que ha de donar resposta a les necessitats actuals. Cal recordar que Catalunya es regeix en aquests moments per la Llei de caça de 1970 i el seu Reglament. Així doncs, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ja concedeix anualment un centenar de permisos especials fora de la temporada de cacera i mira que les actuacions es focalitzin en les zones més afectades.
No obstant això, fruit del treball conjunt que s’ha iniciat, el Departament d’Agricultura i el Consell Comarcal han decidit trametre cartes als ajuntaments i entitats de la comarca en què expliquen i aclareixen quin és el procediment que cal seguir en cas de danys per presència de porcs senglars i si es volen demanar mesures excepcionals contra l’espècie.





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar