Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

IMPULSEN UN PROJECTE DE RESTAURACIÓ ECOLÒGICA DE L´HÀBITAT DEL GALL FER A BOUMORTImpulsen un projecte de restauració ecològica de l´hàbitat del gall fer a Boumort

24/05/2019
Un dels treballs que s´han realitzat consisteix en la creació de tres parcel·les d´exclusió d´herbívors amb la plantació d´una espècie vegetal

Endesa i el Departament d'Agricultura estan tirant endavant un projecte integral de restauració ecològica a la Reserva de Boumort. L'objectiu és aconseguir retornar zones degradades al seu nivell de complexitat i qualitat ambiental. Entre les actuacions que s'han realitzat destaca la creació de tancats per afavorir l'hàbitat d'aus protegides, de cèrvids i d'altres herbívors, a més de la regeneració de pastures i plantació d'espècies autòctones.

Un dels treballs que s'han realitzat consisteix en la creació de tres parcel·les d'exclusió d'herbívors amb la plantació d'una espècie vegetal -la boixerola o raïm d’óssa- per potenciar la recuperació de l'hàbitat del gall fer.
 
A la reserva de Boumort també s'ha treballat en la restauració ecològica de zones deteriorades per reforestacions anteriors amb plantes exòtiques, la qual cosa va malmetre la qualitat de l'entorn. De la Reserva s'ha seleccionat quatre zones amb tancament parcial per a herbívors, dos amb pastor elèctric i dos més amb repel·lents olfactius, per afavorir la recuperació de la pastura. Es tracta de parcel·les on fer assaig.

El desenvolupament tècnic del projecte, que va començar l'any 2018, l'han dut a terme tècnics especialitzats de l'empresa Minuartia, conjuntament amb l'òrgan de gestió de la reserva. Durant els pròxims deu anys es farà un seguiment de totes aquestes actuacions, fet que permetrà identificar els tractaments més efectius per la restauració integral de l'hàbitat.

La Reserva Nacional de Caça de Boumort

La Reserva Nacional de Caça de Boumort va ser creada l'any 1991 amb la finalitat de protegir, fomentar i aprofitar les espècies animals que hi habiten en estat salvatge i de preservar els ecosistemes als quals pertanyen. La Reserva és gestionada pel Departament d'Agricultura i té una extensió de 13.097 hectàrees. L'espècie característica de la RNC és el cérvol, el qual gaudeix en aquestes serres d'una de les poblacions més importants i ben estructurades dels Pirineus.


www.naciodigital.cat/naciomuntanya/noticia/5302/impulsen/projecte/restauraci/ecol/gica/bitat/gall/fer/boumort
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar