Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS CAÇADORS S’ORGANITZEN PER SALVAR MILERS D’AQUÀTIQUES DE LES GAVINES I LES GARSESEls caçadors s’organitzen per salvar milers d’aquàtiques de les gavines i les garses

08/06/2019
No hi ha dades oficials però es calcula que són milers els animals que desapareixen a la primavera perquè, les xarxes de reg, no estan pensades perquè un animal pugui sortir de la regadora un cop l’au aquàtica s’hi ha llençat per gaudir de l’aigua neta.

La Societat de Caçadors del Poble Nou ha fet una crida a tots els socis de l’entitat, en la seva majoria propietaris de finques i pagesos de delta, per salvar a milers d’aus aquàtiques i també a espècies protegides de la mort segura que els provoca caure en una trampa artificial: les xarxes de reg formigonades d’on no poden escapar en quedar desprotegits davant dels seus depredadors.

 

Josep Sancho, president de l’entitat, ha fet una crida per mitjà del grup de xarxes socials perquè tots els socis que trobin una llocada” facin una fotografia amb el telèfon mòbil, “si és possible indicant el lloc on s’han localitzat” els ànecs, que aquests dies, després de la recent nidificació, estan navegant amb l’àdena acompanyada dels pollets, per moltes d’aquestes conduccions d’aigua.

 

No hi ha dades oficials però es calcula que són milers els animals que desapareixen a la primavera perquè, les xarxes de reg, no estan pensades perquè un animal pugui sortir de la regadora un cop l’au aquàtica s’hi ha llençat per gaudir de l’aigua neta. En anys anteriors els mateixos caçadors feien rampes amb canyes per a facilitar-los la sortida, però enguany s’ha fet un pas més en veure que les llocades, que habitualment són d’una dotzena de cries, cada cop són menors.

 

Això succeeix perquè la gran quantitat de gavines, i també el creixement de les garses (un depredador que ha anat creixent els últims anys al conjunt de les Terres de l’Ebre), ho tenen molt fàcil. Es posen dalt dels pals i fils de l’electricitat a l’espera de què passi la llocada, i quan aquestes desfilen només tenen que atacar-les per a menjar-se-les, ja que estan en situació d’indefensió no poden amagar-se entre la vegetació.

 

La crida que ha fet la societat és també per a la polla blava, els tarros, els cames llargues, i altres entitats protegides. Un exemple més de la creixent preocupació mediambiental que també s’està implantant entre el col·lectius de caçadors, que també utilitzen la primavera per fer recollides de cartutxos, retirar el plàstic i el metall de les zones protegides.

 

Clica l'enllaç per veure vídeo.ebredigital.cat/2019/06/08/video-els-cacadors-sorganitzen-per-salvar-milers-daquatiques-de-les-gavines-i-les-garses/
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar