Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAMPIONATS

ÁLVAREZ, GARCÍA, BORAU I PIÑOL, PUGEM AL MÉS ALT DEL PÒDIUM DEL CATALÀ DE FALCONERIAÁlvarez, García, Borau i Piñol, pugem al més alt del pòdium del Català de Falconeria

Álvarez, García, Borau i Piñol, pugem al més alt del pòdium del Català de Falconeria

Álvarez, García, Borau i Piñol, pugem al més alt del pòdium del Català de Falconeria

Álvarez, García, Borau i Piñol, pugem al més alt del pòdium del Català de Falconeria

Álvarez, García, Borau i Piñol, pugem al més alt del pòdium del Català de Falconeria

Álvarez, García, Borau i Piñol, pugem al més alt del pòdium del Català de Falconeria

Álvarez, García, Borau i Piñol, pugem al més alt del pòdium del Català de Falconeria

Álvarez, García, Borau i Piñol, pugem al més alt del pòdium del Català de Falconeria

23/10/2019
En un cap de setmana amb un temps canviant, l’àrea de caça de la Societat de Caçadors d’Alguaire va acollir els dies 18 i 19 d’octubre el XIè Campionat de Catalunya de Falconeria, que va comptar amb la participació de més de 50 aus.

Un  any més, les Terres de Lleida van esdevenir l’escenari d’aquesta fantàstica competició que ens va obsequiar, tant a participants com acompanyants,  amb dues jornades per gaudir amb intensitat de la falconeria i de les evolucions d’aquestes aus a les modalitats de sky trial, harris, astors i petites aus.

 

La prova es va disputar el dissabte 19, amb la celebració de les classificatòries per a les finals del diumenge –cinc aus per categoria- en una jornada marcada per les elevades temperatures que,  especialment en Sky Trial,  van dificultar el treball dels falcons en aquesta espectacular competició d’altaneria amb colom llançat. El diumenge 20 van tenir lloc les diferents finals sota unes condicions climatològiques adverses amb moltes estones de pluja i vent.

 

La competició d’altaneria va obrir la jornada final que, en aquesta jornada si que ens va obsequiar amb vols de grans alçada i espectaculars picats; entre altres, el protagonitzat per Leo, el falcó de Jordi García, que a la fi es va proclamar guanyador de la modalitat (el seu falcó va realitzar un vol en la final on va superar la cota dels 300 metres d’alçada). Dani Colom i Ivan Espejo, van completar el pòdium.

 

Per segon any, participants i acompanyants van conèixer en tot moment les evolucions de les aus, gràcies a la col·laboració d’AYAMA, que va col·locar a tots els falcons participants en la modalitat de Sky Trial el sistema Pointer Altium i Vesta Altium.  L'empresa AYAMA va instal·lar a la carpa de l’organització un sistema de pantalles per seguir en temps real les evolucions en alçada dels vols dels falcons. Moltes gràcies per la vostra col·laboració i obsequis pels guanyadors.

 

Pel que fa la prova de Harris, Meritxell Borau, va demostrar que el triomf obtingut en 2018 amb Pollito, tot i debutar pràcticament a la competició, no va ser fruit de la casualitat i després d’aconseguir el pas a la final el dissabte, el treball del binomi Borau-Pollito el diumenge no va donar opció als seus rivals en aquesta competició disputada en la modalitat de vol baix amb faisà; la segona posició va ser per Francesc Garrido seguit d’Àngel Gabriel.

 

A la final d’Astors, realitzada en la modalitat de vol baix amb perdiu, van tenir l’oportunitat de veure una de les accions de caça més espectaculars de tot el campionat; en concret, la protagonitzada per Elvis, de Carlos Piñol, que després de realitzar una persecució “de llibre” va acabar capturant en ple vol a la perdiu. Amb aquest brillant triomf, la parella Piñol-Elvis va revalidar la victòria aconseguida en 2018. Daniel Illa va obtenir la segona posició, mentre que Nazario José Chaves, “Naza”, un altre dels favorits va quedar tercer.

 

El campionat va acabar amb la celebració de la competició de Petites Aus; en principi programada després de la prova de Sky Trial, però que va quedar aplaçada degut a la forta pluja i vent regnant en aquells moments als fantàstics camps de caça de la Societat de Caçadors d’Alguaire, que en tot moment van facilitar i col·laborar d’una manera directa en la correcta organització del campionat i que ja es van oferir per la propera edició. En aquesta prova, celebrada en la modalitat de vol baix amb guatlla el triomf final va recaure a mans d’un dels falconers més destacats de la competició, Fernando Álvarez amb Juanita, seguit del jove falconer Javier Fernández i Gerard Verges, que va quedar tercer.

 

Enhorabona a tots els participants i guanyadors, i bona sort als classificats participar en representació de la Federació Catalana de Caça al Campionat d’Espanya de Falconeria, que es durà a terme a Osuna del 6 al 8 de desembre. Un agraïment molt especial per a la Societat de Caçadors d’Alguaire, que amb el seu president Jordi Giménez al capdavant van donar tot el seu suport i col·laboració en l’organització d’aquest campionat. Els nostre més sincer agraïment també per “Salva”, que en tot moment va amenitzar la competició amb els seu comentaris i a José Araujo i Oscar Pozas per la seva impecable tasca com a jutges del Campionat i, com no a Diego de la Torre, responsable de competicions de la FCC i al jove Daniel Martínez, nou delegat de falconeria de la Federació Catalana de Caça, que en tot moment van vetllar i treballar de valent pel correcte desenvolupament de la competició.

 

La nostra gratitud també pels nostres col·laboradors i patrocinadors amb especial menció en aquesta competició per a AYAMA Segutel, UFEC, Generalitat de Catalunya, Mutuasport i  Faisà d’Or, els responsables del coto on es va celebrar aquesta prova i a Chiruca.

 

 

 

 

 

 

 

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar