Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · GASTRONOMIA

L’ACADÈMIA CATALANA DE GASTRONOMIA I NUTRICIÓ POSA EN VALOR LA CUINA AMB CARN DE CAÇAL’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició posa en valor la cuina amb carn de caça

L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició posa en valor la cuina amb carn de caça

L’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició posa en valor la cuina amb carn de caça

16/01/2020
El restaurant La Venta de Barcelona va acollir la celebració de la segona edició d´aquest dinar dedicat a enaltir la cuina elaborada amb carn de caça

El restaurant La Venta de Barcelona va acollir ahir dimecres el II Dinar de Caça organitzat per l’ACGN amb l’objectiu de posar en valor i reivindicar les grans qualitats organolèptiques d’aquest producte, així com la cuina elaborada amb carn de caça. El dinar va comptar amb una gran participació de professionals de la cuina, gastrònoms, representants polítics i d’altres organitzacions com Sergio Sánchez, president de la FCC

 

Les taules del restaurant La Venta a Barcelona van tenir ahir al migdia al tord i el cérvol com a principals protagonistes de l’àpat organitzat per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, corporació que promou, divulga i protegeix la cuina i les activitats gastronòmiques de les diferents comarques de Catalunya.

 

En el decurs d’aquest dinar, el Sr. Carles Vilarubí president de l’Acadèmia va enaltir la carn de caça  així com la necessitat de defensar i potenciar la cuina elaborada amb aquest tipus de carn, tant seguint els cànons de la cuina tradicional com la més moderna; destacant en ambdues casos que lo veritablement important és que estigui ben cuinada i amb ingredients de qualitat.

 

 

Enguany es celebrava la segona edició d’aquesta trobada que va començar amb un aperitiu amb carxofes del Prats. Aquest entrant va donar pas als dos plats estrella de la jornada. El tord va tornar a repetir presència a la taula respecte a l’any passat; en aquesta ocasió, un arròs de tord; per al segon plat, aquesta au va cedir el seu protagonisme al cérvol, dos peces de caça imprescindibles en aquesta època de l’any. Els afortunats comensals d’aquest II Dinar de Caça van poder gaudir d’un exquisit llom de cérvol amb tòfona. Tots dos plats van estar maridats amb els impressionants vins de Castell d’Encús, de la DO Costers del Segre, subzona del Pallars Jussà, en aquesta ocasió, amb el Quest 2011, un vi esplèndid i elegant.

 

Sergio Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça va participar en aquest àpat, que va aprofitar per promocionar i potenciar entre els assistents, tant la cuina elaborada amb carn de caça com la pròpia activitat cinegètica, sense la qual no seria possible gaudir d’aquesta cuina tan sana, natural i de proximitat. En aquest sentit, va tenir l’oportunitat d’intercanviar unes paraules amb l’expresident de la Generalitat, el Molt Honorable Artur Mas, a qui va comminar a ajudar als caçadors i caçadores catalans a defensar la pràctica de l’activitat cinegètica al territori català.

 

Aquest dinar esdevé una nova mostra de la necessitat i oportunitat de defensar i promocionar el consum de la carn de caça, tant a nivell privat com als restaurants, ja que compten amb una major capacitat prescriptora i divulgativa de la cuina de la carn de caça.

 

Precisament, fins a finals del mes de  març, impulsada per l’Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, està en marxa una campanya gastronòmica, que compta amb la participació d’onze restaurants de la comarca que oferiran plats relacionats amb la caça i la tòfona. Llebre, conill, perdiu, cérvol, cabirol, ànec i senglar seran els protagonistes dels plats de caça dels restaurants de la comarca, juntament amb el diamant negre de la cuina del territori, la tòfona.

 

Els restaurants participants són Ca l'Amagat Rústic Gastrohotel i restaurant Niu Nou de Bagà, restaurant La Cabana i restaurant Cal Travé de Berga, restaurant hostal La Muntanya de Castellar de N’Hug, restaurant Els Roures d’Espinalbet, restaurant Cal Pajares de Gironella, restaurant El Recó de l'avi de Guardiola de Berguedà, restaurant Sant Cristòfol de Santa Maria de Merlès, restaurant Hostal Cal Fuster de Serrateix i restaurant Cal Candi de Vilada.

 


La Academia Catalana de Gastronomía y Nutrición pone en valor la cocina con carne de caza  

 

El restaurante La Venta de Barcelona acogió ayer miércoles la II Comida de Caza organizada por la ACGN con el objetivo de poner en valor y reivindicar las grandes cualidades organolépticas de este producto, así como la cocina elaborada con carne de caza. El almuerzo contó con una gran participación de profesionales de la cocina, gastrónomos, representantes políticos y de otras organizaciones como Sergio Sánchez, presidente de la FCC

 

Las mesas del restaurante La Venta en Barcelona tuvieron ayer al mediodía en el tordo y el ciervo a los dos grandes protagonistas de la comida organizada por la Academia Catalana de Gastronomía y Nutrición, corporación que promueve, divulga y protege la cocina y las actividades gastronómicas de las diferentes comarcas de Cataluña.

 

En el transcurso de esta comida, el Sr. Carles Vilarubí presidente de la Academia ensalzó la carne de caza así como la necesidad de defender y potenciar la cocina elaborada con este tipo de carne, tanto siguiendo los cánones de la cocina tradicional como la más moderna; destacando en ambas casos que lo verdaderamente importante es que esté bien cocinada y con ingredientes de calidad.

 

Este año se celebraba la segunda edición de este encuentro que comenzó con un aperitivo con alcachofas del Prats. Este entrante dio paso a los dos platos estrella de la jornada. El tordo volvió a repetir presencia en la mesa con respecto al año pasado; en esta ocasión, un arroz de tordo; para el segundo plato, esta ave cedió su protagonismo al ciervo, dos piezas de caza imprescindibles en esta época del año. Los afortunados comensales de esta II Comida de Caza pudieron disfrutar de un exquisito lomo de ciervo con trufa. Ambos platos se maridaron con los impresionantes vinos de Castell d’Encús, de la DO Costers del Segre, subzona del Pallars Jussà, en esta ocasión, con el Quest 2011, un vino espléndido y elegante.

 

Sergio Sánchez, presidente de la Federación Catalana de Caza participó en esta comida, que aprovechó para promocionar y potenciar entre los asistentes, tanto la cocina elaborada con carne de caza como la propia actividad cinegética, sin la cual no sería posible disfrutar de esta cocina tan sana, natural y de proximidad. En este sentido, tuvo la oportunidad de intercambiar unas palabras con el ex presidente de la Generalitat, el Molt Honorable Artur Mas, a quien conminó a ayudar a los cazadores y cazadoras catalanes a defender la práctica de la actividad cinegética en el territorio catalán.

 

Esta comida representa una nueva muestra de la necesidad y oportunidad de defender y promocionar el consumo de la carne de caza, tanto a nivel privado como en los restaurantes, ya que cuentan con una mayor capacidad prescriptora y divulgativa de la cocina de la carne de caza.

 

Precisamente, hasta finales del mes de marzo, impulsada por la Asociación de Hostelería y Turismo del Berguedà, está en marcha una campaña gastronómica, que cuenta con la participación de once restaurantes de la comarca que ofrecerán platos relacionados con la caza y la trufa. Liebre, conejo, perdiz, ciervo, corzo, pato y jabalí serán los protagonistas de los platos de caza de los restaurantes de la comarca, junto con el diamante negro de la cocina del territorio, la trufa.

 

Los restaurantes participantes son Ca l'Escondido Rústico Gastrohotel y restaurante Niu Nou de Bagà, restaurante La Cabaña y restaurante Cal Travé de Berga, restaurante hostal La Montaña de Castellar de n'Hug, restaurante Los Robles de Espinalbet, restaurante Cal Pajares de Gironella , restaurante el Rincón del abuelo de Guardiola de Berguedà, restaurante San Cristóbal de Santa Maria de Merlès, restaurante Hostal Cal Fuster de Serrateix y restaurante Cal Candi de Vilada.

 

Los restaurant participantes son Ca l'Amagat Rústic Gastrohotel y restaurant Niu Nou de Bagà, restaurante La Cabana y restaurante Cal Travé de Berga, restaurante hostal La Muntanya de Castellar de N’Hug, restaurante Els Roures d’Espinalbet, restaurante Cal Pajares de Gironella, restaurante El Recó de l'avi de Guardiola de Berguedà, restaurante Sant Cristòfol de Santa Maria de Merlès, restaurante Hostal Cal Fuster de Serrateix y restaurante Cal Candi de Vilada.

 

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar