Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CURSOS I FORMACIÓ

SALUDABLE, SABROSA, VERSÁTIL..., ESENCIA Y NATURALEZA DE LA COCINA ELABORADA CON CARNE DE CAZA SILVESTRE



Saludable, sabrosa, versátil..., esencia y naturaleza de la cocina elaborada con carne de caza silvestre

Saludable, sabrosa, versátil..., esencia y naturaleza de la cocina elaborada con carne de caza silvestre

Saludable, sabrosa, versátil..., esencia y naturaleza de la cocina elaborada con carne de caza silvestre

Saludable, sabrosa, versátil..., esencia y naturaleza de la cocina elaborada con carne de caza silvestre

Saludable, sabrosa, versátil..., esencia y naturaleza de la cocina elaborada con carne de caza silvestre

Saludable, sabrosa, versátil..., esencia y naturaleza de la cocina elaborada con carne de caza silvestre

Saludable, sabrosa, versátil..., esencia y naturaleza de la cocina elaborada con carne de caza silvestre

04/02/2020
Asiccaza ha puesto en marcha en diferentes escuelas de hostelería de todo el pais una campaña divulgativa para dar a conocer la carne de caza silvestre y promocionar su uso como ingrediente habitual en nuestras cocinas

El pasado viernes 31 de enero la Escuela de Hostelería y Turismo de Girona acogió una nueva jornada divulgativa y formativa, organizada por Asiccaza, con el objectivo de promocionar el consumo de la carne de caza silvestre y impulsar su utilización,  tanto a título particular como en los restaurants. La acción consistió en una clase magistral sobre cocina de caza a cargo del gran cocinero catalán Sergi de Meià.

 

El reconocido chef, Sergi de Meià, propietario del restaurant de nombre homónimo situado en la calle Aribau de Barcelona, fue el brillante conductor de esta fantástica jornada de promoción del uso de la carne de caza en nuestras cocinas. Delante, los alumnos de la EEscuela de Hostelería y Turismo de Girona, uno de los centros formativos vinculados con la restauración con más prestigio y trayectoría de Cataluña.

 

Sin lugar a dudas, una jornada muy especial para este artista de los fogones nacido en Esplugues, pero hijo adoptivo de la localidad leridana de Vilanova de Meià, origen de su familia; especial y en cierta medida emotiva, en primer lugar por la propia responsabilidad de impartir una clase de cocina delante de aquellos y aquellas que pueden formar parte significativa del futuro de la cocina catalana y, en segundo lugar, por que volvía a la escuela que le vio nacer como cocinero, ya que es aquí donde comenzó su formación académica como cocinero (emotivo y bonito el reencuentro que tuvo con uno de sus antiguos profesores).

 

La iniciativa, organizada por la Asociación Interprofesional de la Carne de Caza (Asiccaza) en el marco de toda una serie de jornadas formativas y de divulgación que está llevando a cabo en diferentes escuelas de hostelería de España, comenzó con el saluda a los asistentes por parte de Jaime Hurtado, gerente de Asiccaza. En el transcurso de su intervenció explicó a los presentes el trabajo que realiza esta organización en beneficio de la comercialización de la carne de caza silvestre y a la hora de poner en valor las bondades, beneficios y características de este fantástico producto, una carne de proximidad, sostenible, 100% natural, con uno altísimos valores nutricionales y unas posibilidades y versatilidad culinarias amplísimas.  

 

Jaime Hurtado también destaco el hecho de que España es uno de los principales productores de carne de caza d’Europa, una realidad que contrasta con el bajo nivel de consumo, circunscrito en estos momentos básicamente al ámbito de los cazadores y cazadoras, siendo el consumidor centro europeo el destinatario de la mayor parte de la carne de caza comercializada en el conjunto del Estado. Una situación que a través de acciones como estas la Interprofesional de la Carne de Caza quiere revertir. Jaime Hurtado finalizó su intervención con la presentació de un interesante video corporativo sobre los objectivos y trabajo desarrollado por Asiccaza.

 

Su intervenció dio paso a la del cocinero y empresario Sergi de Meià quien, bien asistido por un grupo de alumnos de la Escuela de Hostelería de Girona y profesores, presentó seis fantásticas recetas, que mostraban un delicado equilibrio entre la cocina tradicional y la de vanguardia, elaboradas con diferentes carnes de caza (liebre, tórtola, ciervo, jabalí, perdiz, etc...). La intervención de Sergi de Meià fue mucho más allá de lo que podría esperarse de una clase de cocina al uso, transmitiendo en todo momento su gran profesionalidad antes los fogones y sus vastos conocimientos, tanto a la hora de cocinar como sobre las características y trato de los productos y en gestión empresarial facilitando a los asistentes provechosos e interesantes consejos profesionales/empresariales fruto de su dilatada trayectoria como cocinero y empresario de la restauración.

 

El cocinero de Vilanova de Meià incidió en numerosas ocasiones sobre la necesidad de utilizar y consumir productos de temporada, de proximidad y calidad, así como a la hora de  obtener el máximo rendimiento de todos los productos utilizados y evitar el desperdicio imperdonable de comida. Pasión, profesionalidad, experiencia, ilusión, un lujo de sesión formativa.

 

Sin lugar a dudas, una experiencia absolutamente enriquecedora que abrió los ojos a muchos de los presentes sobre las grandes posibilidades culinarias y cualidades organolépticas que ofrece la carne de caza silvestre, un producto que, por otra parte, puede permitir a estos posibles empresarios/rías del sector marcar el hecho diferencial de su restaurante a través del uso de la carne de caza.

 

Gran iniciativa que contó, como no, con el apoyo de la Federació Catalana de Caza y de la Representación Territorial de la FCC a Girona, que estuvo representada en esta jornada por su presidente, el señor Josep Blanquera.

  


 

Saludable, saborosa, versàtil..., essència i naturalesa de la cuina elaborada amb carn de caça silvestre

 

El passat divendres 31 de gener l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona va acollir una nova jornada divulgativa i formativa, organitzada per Asiccaza, amb l'objectiu de promocionar el consum de la carn de caça silvestre i impulsar la seva utilització, tant a títol particular com als restaurants. L'acció va consistir en una classe magistral sobre cuina de caça a càrrec del gran cuiner català Sergi de Meià.

 

El reconegut xef català, Sergi de Meià, propietari de l'restaurant de nom homònim situat al carrer Aribau de Barcelona, va ser el brillant conductor d'aquesta fantàstica jornada de promoció de l'ús de la carn de caça a les nostres cuines. Al davant, els alumnes de l'Escola d'Hostaleria i Turisme de Girona, un dels centres formatius vinculats amb la restauració amb més prestigi i trajectoria de Catalunya.

 

Sense cap dubte, una jornada molt especial per aquest gran cuiner nascut a Esplugues però fill adoptiu de la localitat lleidatana de Vilanova de Meià, origen de la seva família; especial i en certa mesura emotiva, en primer lloc per la pròpia responsabilitat d'impartir una classe de cuina davant d'aquells i aquelles que poden esdevenir una part significativa del futur de la cuina catalana i, en segon lloc, per que tornava a l'escola que el va veure néixer com a cuiner, ja que és aquí on va començar la seva formació en cuina. Emocionant i bonic el retrobament que va tenir amb un dels seus antics professors.

 

La jornada, organitzada per l'Associació Interprofessional de la Carn de Caça (Asiccaza) en el marc de tot un seguit de jornades formatives i de divulgació que està duent a terme en diferents escoles d'hostaleria d'Espanya, va començar amb el saluda als assistents per part de Jaume Hurtado, gerent Asiccaza. En el transcurs de la seva intervenció va explicar als  presents el treball que està realitzant aquesta organització en benefici de la comercialització de la carn de caça silvestre i a l’hora de posar en valor les bondats, beneficis i característiques d'aquest fantàstic producte, una carn de proximitat, sostenible, 100% natural i amb uns altíssims valors nutricionals i unes possibilitats i versatilitat culinàries amplíssimes.

 

Jaime Hurtado també va destacar el fet de que Espanya és un dels principals productors de carn de caça d’Europa, un fet que contrasta amb el baix nivell de consum, circumscrit a hores d'ara a l'àmbit dels caçadors i caçadores, sent el consumidor de Centre Europa el destinatari de la major part de la carn de caça produïda en el conjunt de l'Estat; un fet que a través d'accions com aquestes la Interprofessional de la Carn de Caça vol revertir. La seva intervenció va acabar amb la presentació d'un interessant vídeo corporatiu sobre el treball realitzat per Asiccaza.

 

La intervenció de Jaume Hurtado va donar pas a la de l'cuiner i empresari Sergi de Meià qui, molt ben assistit per un grup d'alumnes de l'Escola d'Hostaleria de Girona i diferents professors, va preparar sis fantàstiques receptes, que mostraven un delicat equilibri entre la cuina tradicional i la d'avantguarda, elaborades amb diferents carns de caça (llebre, tórtora, cérvol, senglar, perdiu, etc ...). La intervenció de Sergi de Meià va anar molt més enllà del que podria considerar-se una classe de cuina a l'ús, transmetent en tot moment als i les joves “projectes” de cuiners i cuineres la seva gran professionalitat davant els fogons i els seus vastos coneixements, tant a la hora de cuinar com sobre les característiques i tracte dels productes i en gestió empresarial, facilitant als assistents profitosos i interessants consells professionals / empresarials fruit de la seva dilatada trajectòria com a cuiner i empresari de la restauració.

 

El cuiner de Vilanova de Meià va incidir en nombroses ocasions sobre la necessitat d'utilitzar i consumir productes de temporada, de proximitat i qualitat, així com a l'hora d'obtenir el màxim aprofitament de tots els productes emprats i evitar el malbaratament imperdonable d'aliments. Passió, professionalitat, experiència, il·lusió, un luxe de sessió formativa.

 

Sense cap dubte una experiència absolutament enriquidora que va obrir els ulls a molts dels presents sobre les grans possibilitats culinàries i qualitats organolèptiques que ofereix la carn de caça silvestre, un producte que d'altra banda pot permetre a aquests possibles empresaris / ries del sector marcar el fet diferencial del seu restaurant a través d'l'ús de la carn de caça.

 

Gran iniciativa que va comptar també amb el tot el suport de la Federació Catalana de Caça i de la Representació Territorial de la FCC a Girona, que van estar representades en aquesta jornada per part del senyor Josep Blanquera, president de la Federació de Girona.

 

 

 





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar