Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LA FEDERACIÓ CATALANA DE CAÇA ES REUNEIX AMB FRANCESC XAVIER PALLARES, DELEGAT TERRITORIAL DEL GOVERN DE LA GENERALITAT A LES TERRES DE L´EBRE I JOAN MIQUEL EJARQUE, PRESIDENT DE L’ASSOCIACIÓ AMICS DEL TORD D’ALCANAR (TERRES DE L’EBRE)La Federació Catalana de Caça es reuneix amb Francesc Xavier Pallares, delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l´Ebre i Joan Miquel Ejarque, president de l’Associació Amics del Tord d’Alcanar (Terres de l’Ebre)

La Federació Catalana de Caça es reuneix amb Francesc Xavier Pallares, delegat territorial del Govern de la Generalitat a les Terres de l´Ebre i Joan Miquel Ejarque, president de l’Associació Amics del Tord d’Alcanar (Terres de l’Ebre)

17/07/2020
La caça amb garbell es perfila com a nou mètode per capturar el tord

La reunió telemàtica va tenir lloc dimecres a la tarda i es va abordar la nova modalitat de captura del tord ideada per l’Associació Amics del Tord d’Alcanar anomenada “caça amb garbell”.

 

Aquest nou sistema no utilitza vesc (substància prohibida pel codi penal), i recentment ha passat proves que l’acrediten com a mètode selectiu i sostenible. Es tracta d’un sistema de gàbies en que només hi queden atrapats tords o altres ocells de la mateixa mida, sense matar-los ni provocar-los danys, i després poden ser alliberats; d’aquí en ve el nom de caça amb garbell, en memòria de l’estri que utilitzaven els egipcis per a separar el gra de les pellofes.

 

Diversos estudis realitzats per l’administració a través del Centre Tecnològic Forestal, veterinaris... acrediten el sistema com a selectiu, sostenible i no lesiu per a les espècies que hi queden atrapades.

 

Ara cal regular aquesta nova modalitat de captura del tord tenint en compte tots els actors implicats; l’Associació Amics del Tord d’Alcanar (Terres de l’Ebre), la Delegació del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre i la Federació Catalana de Caça, treballarem plegats per a fer-la realitat.

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar