Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

PREOCUPACIÓ AL SECTOR PORCÍ LLEIDATÀ PEL PRIMER CAS DE PESTA PORCINA AFRICANA DETECTAT A ALEMANYAPreocupació al sector porcí lleidatà pel primer cas de pesta porcina africana detectat a Alemanya

10/09/2020
Per Miriam Garcia

Preocupació al sector porcí lleidatà pel primer cas de pesta porcina africana detectat a Alemanya. Les organitzacions agràries temen que això pugui aturar les exportacions alemanyes, provocant un excés de producció a Europa i la consegüent baixada de preus.

 

El Ministeri d'Agricultura alemany ha confirmat aquest dijous que les mostres d'un porc senglar mort trobat en una àrea propera a Polònia han donat positiu al virus de la pesta porcina africana. Segons Jaume Bernis, cap sectorial del sector del porcí de JARC-COAG, aquesta notícia "pot ser molt negativa" tant pel mercat espanyol com pel català. "Si els països on Alemanya exporta li tanquen la porta, aquesta carn que no podran treure l'hauran de vendre al mercat europeu, generant un augment de l'oferta al mercat europeu. Tant de bo m'equivoqui, però podria ser ben fàcil que baixés el preu del mercat", afirma. 

 

Des del punt de vista de la salut animal, Bernis apunta que aquest és un tema que els preocupa des que es va detectar el primer cas de pesta a Bèlgica, ara fa dos anys. En aquest sentit, recorda que l'estat importa uns 150.000 garrins al mes d'altres països, principalment d'Holanda, i afegeix que això pot ser una porta d'entrada de la pesta a l'estat.

 

Des dels Serveis Territorials d'Agricultura a Lleida, però, la visió és diferent. El seu director, Ferran de Noguera, creu que "les conseqüències per Alemanya seran unes, però per a la resta de mercats exportadors, evidentment en seran contràries". "Sap greu pels alemanys, són uns grandíssims productors a nivell europeu i a nivell mundial, igual que nosaltres a nivell català, però això obre una expectativa", afegeix. 

 

Aquest divendres, el Ministeri d'Agricultura ha convocat una reunió d'urgència amb el sector del porcí per abordar aquesta qüestió.ua1.cat/articles/281446/preocupacio-al-sector-porci-lleidata-pel-primer-cas-de-pesta-porcina-africana-detectat-a-alemanya?fbclid=IwAR2BT-pkdbquUhB8B-j1_0F_ajrht5z6NcHUc7rSnUbR1vK9tFwyTX3tXzw
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar