Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL PROJECTE COTURNIX RECULL MÉS DE 10.000 MOSTRES DE GUATLLA GRÀCIES A CAÇADORS DE TOT ESPANYAEl projecte Coturnix recull més de 10.000 mostres de guatlla gràcies a caçadors de tot Espanya

02/03/2021
El projecte, impulsat per Mutuasport, pretén constituir la major base de dades sobre la guatlla al país.

El projecte Coturnix ha superat les 10.000 mostres biològiques de guatlla recollides, gràcies als milers de caçadors de tota Espanya que estan participant en el projecte posat en marxa per Mutuasport, amb la col·laboració de la Fundació Artemisan, la Reial Federació Espanyola de caça, la Universitat de Lleida i les federacions autonòmiques de caça.

 

La iniciativa va arrencar el 2020 amb gran implicació del sector cinegètic, amb l'objectiu d'estudiar i avaluar científicament l'estat de conservació de l'espècie i de seguir treballant per un aprofitament cinegètic que garanteixi el futur de la caça sostenible de la guatlla.

 

Coturnix es desenvoluparà durant 4 anys i pretén consolidar una xarxa de col·laboració entre caçadors i científics que aporti dades de captures de guatlla recollides a tot el país, constituint la major base de dades i informació sobre la guatlla a Espanya.

 

Tot això gràcies a l'aposta per la recerca i la conservació que està duent Mutuasport. La mútua dels caçadors torna la confiança dipositada pels caçadors federats en Mutuasport en forma de suport a un projecte dissenyat per defensar la caça sostenible i garantir-la tot i els intents per limitar-la o prohibir-la.

 

En l'actualitat, el departament de Ciència Animal de la Universitat de Lleida, encapçalat pel Dr. Jesús Nadal, director científic de Coturnix, es troba estudiant totes les mostres rebudes, que llançaran llum sobre la dinàmica de l'espècie i els factors que justifiquen una distribució diferencial entre les diferents èpoques i territoris.

 

Les entitats promotores agraeixen a tots els participants l'enorme implicació que han mostrat al llarg del primer tram de el projecte i animen a tots aquells que encara no formen part al fet que se sumin, per seguir treballant en la unió de ciència i caça en benefici de la sostenibilitat cinegètica, de la fauna i flora silvestre, de el món rural, el medi ambient i la natura.

 


 

El proyecto Coturnix recoge más de 10.000 muestras de codorniz gracias a cazadores de toda España

 

 

El proyecto, impulsado por Mutuasport, pretende constituir la mayor base de datos sobre la codorniz en el país

 

Madrid, 2 de marzo.- El proyecto Coturnix ha superado las 10.000 muestras biológicas de codorniz recogidas, gracias a los miles de cazadores de toda España que están participado en el proyecto puesto en marcha por Mutuasport, con la colaboración de la Fundación Artemisan, la Real Federación Española de Caza, la Universidad de Lleida y las federaciones autonómicas de caza.

 

La iniciativa arrancó en 2020 con gran implicación del sector cinegético, con el objetivo de estudiar y evaluar científicamente el estado de conservación de la especie y de seguir trabajando por un aprovechamiento cinegético que garantice el futuro de la caza sostenible de la codorniz.

 

Coturnix se desarrollará durante 4 años y pretende consolidar una red de colaboración entre cazadores y científicos que aporte datos de capturas de codorniz recogidas en todo el país, constituyendo la mayor base de datos e información sobre la codorniz en España.

 

Todo ello gracias a la apuesta por la investigación y la conservación que está llevando Mutuasport. La mutua de los cazadores devuelve la confianza depositada por los cazadores federados en Mutuasport en forma de apoyo a un proyecto diseñado para defender la caza sostenible y garantizarla pese a los intentos por limitarla o prohibirla.

 

En la actualidad, el departamento de Ciencia Animal de la Universidad de Lleida, encabezado por el Dr. Jesús Nadal, director científico de Coturnix, se encuentra estudiando todas las muestras recibidas, que arrojarán luz sobre la dinámica de la especie y los factores que justifican una distribución diferencial entre las diferentes épocas y territorios.

 

Las entidades promotoras agradecen a todos los participantes la enorme implicación que han mostrado a lo largo del primer tramo del proyecto y animan a todos aquellos que aún no forman parte a que se sumen, para seguir trabajando en la unión de ciencia y caza en beneficio de la sostenibilidad cinegética, de la fauna y flora silvestre, del mundo rural, el medioambiente y la naturaleza.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar