Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · IMPORTANT

NOTA INFORMATIVA SOBRE LES RESTRICCIONS DE L´ACTIVITAT CINEGÈTICA A PARTIR DEL DIA 9 D’ABRIL DE 2021.Nota informativa sobre les restriccions de l´activitat cinegètica a partir del dia 9 d’abril de 2021.

09/04/2021
La cacera del cabirol només està permesa quan es caci dins de la comarca de residència del caçadors i respectant les limitacions del toc de queda. Com van anunciar ahir, la FCC ha sol·licitat la flexibilització d´aquestes limitacions.

Sense perjudici de la petició que vam realitzar al senyor Marc Costa, com a director general dels Agents Rurals de Catalunya i director en funcions de la Direcció General d'Ecosistemas Forestals i Gestió del Medi, demanant la mobilitat intercomarcal i la flexibilització en el toc de queda per als caçadors i caçadores del cabirol, des d'avui divendres -fins a nova ordre- només està permesa la caça del cabirol mascle dins de les àrees privades de caça, mitjançant l’acostament o aguait. I d’acord amb la Resolució SLT/971/2021, de 8 d’abril, aquesta cacera es pot dur a terme sempre i quan es caci dins de la comarca de residència del caçador, i respectant les limitacions del “toc de queda” (horari nocturn). 

 

Nota informativa de la Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi sobre les restriccions de l'Activitat cinegètica a partir del dia 9 d'abril de 2021

 

Arran del Decret 127/2020, de 25 d’octubre, per a l'adopció de les mesures necessàries en el territori de Catalunya durant la declaració de l'estat d'alarma davant la situació d'emergència sanitària provocada per la COVID-19, dictat com a conseqüència de la declaració de l’estat d’alarma en tot el territori espanyol pel Reial Decret 926/2020, de 25 d'octubre, pel qual es declara l'estat d'alarma per contenir la propagació d'infeccions causades pel SARS-CoV-2, es va publicar la Resolució SLT/2620/2020, de 25 d'octubre, per la qual s'adopten mesures de salut pública, de restricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya. Aquesta Resolució ha estat prorrogada i modificada posteriorment per diverses resolucions, essent la darrera la Resolució SLT/971/2021, de 8 d’abril, on es s’han inclòs diverses restriccions, algunes de les quals afecten a l’activitat cinegètica. 

 

Actualment, i d’acord amb la Resolució ARP/905/2021, de 29 de març, per la qual es fixen les espècies objecte d'aprofitament cinegètic, els períodes hàbils de caça i les vedes especials per a la temporada 2021-2022 en tot el territori de Catalunya, només està permesa la caça del cabirol mascle dins de les àrees privades de caça, mitjançant l’acostament o aguait. I d’acord amb la Resolució SLT/971/2021, de 8 d’abril, aquesta cacera es pot dur a terme sempre i quan es caci dins de la comarca de residència del caçador, i respectant les limitacions del “toc de queda” (horari nocturn). 

 

Així mateix, en termes de mobilitat i a efectes de la pràctica de l’activitat cinegètica, l’Alt Urgell i Andorra, es consideren una mateixa comarca. 

 

La resta d’actuacions cinegètiques que disposin de la corresponent autorització excepcional de caça per danys (incloent les actuacions nocturnes) es poden fer durant tota la setmana, sense restriccions de mobilitat dins de Catalunya, havent de disposar en tot moment del certificat autoresponsable de desplaçament per la crisi sanitària per la COVID-19 degudament complimentat. 

 

El director general dels Agents Rurals 

Marc Costa i Traschsel

 Document PDF
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar