Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

INFORMACIÓ D´INTERÈS PER A LES DIFERENTS SOCIETATS OCELLAIRES DE CATALUNYAInformació d´interès per a les diferents Societats Ocellaires de Catalunya

Informació d´interès per a les diferents Societats Ocellaires de Catalunya

23/04/2021
Situació actual, recordatoris i pautes pel que fa a l´activitat ocellaire i la celebració de certàmens ocellaires a Catalunya.

Benvolgut president/a

 

Esperem que tots els membres de la vostra entitat estigueu bé i superant de la millor manera possible aquesta difícil situació que ens està tocant viure.

 

Davant el cert nerviosisme derivat de la pandèmica i totes les seves conseqüències, voldríem recordar a totes les entitats ocellaires les obligacions que cal complir com a entitat. Hem rebut alguna queixa i consultes fetes per diferents societats al respecte de les activitats permeses a dia d’avui.

 

En aquest sentit, dir-vos que en aquest moment estem treballant a l’espera que les condicions generals millorin per poder tornar a la celebració de concursos de cant, tant els socials com els oficials.

 

Aprofitant l’avinentesa, voldria recordar-vos les condicions que cal tenir en compte a l’hora d’organitzar els esmentats concursos:

 

La Llei de l’Estat 8/2023 de Sanitat Animal estableix que els certàmens pecuaris han d’estar autoritzats prèviament per l’òrgan competent de la comunitat autònoma on es desenvolupin. Al nostre cas, el departament d’Agricultura té, entre les seves competències, la promoció, l’ordenació i el control dels certàmens i altres concentracions d’animals vius a Catalunya.

 

Els certàmens han de complir amb tot un seguit de requisits. A continuació mencionarem els que fan especial referència a la nostra activitat:

 

 • Pel que fa al recinte on tindran lloc:

 

Es tracta de si l’activitat es fa dintre o es fa fora, i s’han d’acomplir tots els requisits.

 

 • Relatiu als animals:

 

Recordar que tots els ocells tenen que estar anellats amb anelles atorgades pel departament de Medi Ambient (CAT) o altres anelles oficials, si provenen d’una altra comunitat o país i comptar a més a més amb el corresponent document de cessió, que indiqui la procedència de l’ocell en qüestió.

 

 • La persona o entitat responsable de l’organització del certament ha de sol·licitar al departament competent l’autorització corresponent per a la seva celebració.

 

 • La sol·licitud per demanar l’autorització del certament cal que inclogui:

 

   • Identificació del certamen
   • Descripció del lloc de celebració
   • Dies i hores de celebració del certamen

 

 • Programa de mesures sanitàries que s’adoptaran durant la celebració del certamen signat pel veterinari corresponent.

 

 • Normes de participació i memòria justificativa. Composició i qualificació del jurat.

 

 • La documentació per a l’autorització del certament s’ha d’adreçar a les oficines comarcals del departament, com a mínim, trenta dies abans de la celebració del mateix. Les sol·licituds han de ser notificades per les oficines comarcal receptores, a l’ajuntament corresponent perquè en tinguin coneixement. Creiem que seria bon que la mateixa entitat ho comuniques també a l’ajuntament per si és tenen dret a subvencions.

 

Finalment recordar-vos l’obligat compliment de totes aquestes mesures i informar-vos que l’autorització dels certàmens es pot sol·licitar telemàticament a la pàgina web de la Generalitat:

 

http://agricultura.gencat.cat/es/tramits/tramits-temes/Regulacio-de-certamens-i-altres-concentracions-danimals-vius

 

Atentament

 

 

 

Jordi Vilalta Sallés

Delegat Ocellaire FCC

 

Barcelona, 22 d’abril de 2021

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar