Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA GUATLLA MANTÉ UN BON NIVELL D'ABUNDÀNCIA A ESPANYA, AMB UNA ESTIMACIÓ DE 3,2 MILIONS D'EXEMPLARS



La guatlla manté un bon nivell d'abundància a Espanya, amb una estimació de 3,2 milions d'exemplars

15/07/2021
Així es desprèn dels resultats del primer any del Projecte Coturnix, finançat per Mutuasport gràcies a l'esforç de tots/es els caçadors/es federats/es i que afronta en les pròximes setmanes l'inici de la segona edició amb el començament de la mitja veda.

La guatlla manté un bon nivell d'abundància a Espanya, amb una estimació de 3,2 milions d'exemplars, i la població de l'espècie de l'Oest Europeu que migra pel nostre país té un estat de conservació favorable, segons els resultats del primer any de el projecte Coturnix.


El Projecte Coturnix, seguiment i gestió sostenible de la guatlla a Espanya, afrontarà en les properes setmanes, amb l'inici de la mitja veda, la seva segona edició, amb l'objectiu de superar els resultats de l'any passat en què es van recollir més de 10.000 mostres biològiques de guatlla, gràcies a la contribució activa de més de 3.000 caçadors de tot el país.



Coturnix és un projecte de ciència ciutadana que està construint la base de dades més important d'Europa sobre guatlla, amb l'objectiu de millorar el coneixement i seguiment de les seves poblacions. Una iniciativa de Mutuasport Assegurances Esportives, amb la col·laboració de Fundació Artemisan, la Reial Federació Espanyola de Caça, la Universitat de Lleida i les federacions autonòmiques de caça.



En aquesta segona edició s'espera que es sumin encara més caçadors als més de 3.000 que han participat el primer any, en coordinació amb els dinamitzadors del projecte, les federacions autonòmiques de caça i les seves delegacions, amb la intenció de convertir cada captura de guatlla en coneixement científic.


Durant aquesta primera edició, a més de les més de 10.000 mostres biològiques, s'ha rebut informació a través de més de 2.200 enquestes de plans de caça i resultats de captures, que han estat estudiades en el laboratori del Departament de Ciència Animal de la Universitat de Lleida, sota la direcció científica del Dr. Jesús Nadal.

 

A més, Coturnix ha dut a terme també millores de l'hàbitat apostant per una d'agricultura d'alt valor natural, recuperant la maduració del rostoll que fomenta la biodiversitat i promou la conservació de la guatlla i de la fauna silvestre.

 

Igualment, durant aquest any s'han anellat al voltant de 350 guatlles entre la Meseta Nord i la Vall de l'Ebre, i s'ha recuperat la informació de 97 exemplars anellats. Una informació de gran rellevància, fins i tot quan les anelles compten amb diversos anys, ja que aporta dades molt valuoses per entendre els moviments de la guatlla.


Amb el projecte Coturnix, Mutuasport busca tornar als caçadors la confiança posada en l'entitat, invertint en investigació i ciència ciutadana que està revolucionant l'caça a Espanya i que posa als caçadors com a garants i protagonistes de la conservació de les espècies i la biodiversitat .



Les entitats del projecte agraeixen a caçadors, dinamitzadors, federacions de caça i en general a tots els implicats en el projecte la gran participació demostrada durant aquest primer any i animen a seguir participant en aquesta segona edició que va a iniciar-se en les pròximes setmanes. Els interessats a participar poden contactar amb la seva federació autonòmica per obtenir tota la informació.

 


 

La codorniz mantiene un buen nivel de abundancia en España, con una estimación de 3,2 millones de ejemplares


Así se desprende de los resultados del primer año del Proyecto Coturnix, fi­nanciado por Mutuasport gracias al esfuerzo de todos los cazadores federados y que afronta en las próximas semanas el inicio de la segunda edición con el comienzo de la media veda. 


La codorniz mantiene un buen nivel de abundancia en España, con una estimación de 3,2 millones de ejemplares, y la población de la especie del Oeste Europeo que migra por nuestro país tiene un estado de conservación favorable, según los resultados del primer año del proyecto Coturnix.

 

El Proyecto Coturnix, seguimiento y gestión sostenible de la codorniz en España, afrontará en las próximas semanas, con el inicio de la media veda, su segunda edición, con el objetivo de superar los resultados del pasado año en el que se recogieron más de 10.000 muestras biológicas de codorniz, gracias a la contribución activa de más de 3.000 cazadores de todo el país.

 

Coturnix es un proyecto de ciencia ciudadana que está construyendo la base de datos más importante de Europa sobre codorniz, con el objetivo de mejorar el conocimiento y seguimiento de sus poblaciones. Una iniciativa de Mutuasport Seguros Deportivos, con la colaboración de Fundación Artemisan, la Real Federación Española de Caza, la Universidad de Lleida y las federaciones autonómicas de caza.

 

En esta segunda edición se espera que se sumen aún más cazadores a los más de 3.000 que han participado el primer año, en coordinación con los dinamizadores del proyecto, las federaciones autonómicas de caza y sus delegaciones, con la intención de convertir cada captura de codorniz en conocimiento científico.

 

Durante esta primera edición, además de las más de 10.000 muestras biológicas, se ha recibido información a través de más de 2.200 encuestas de planes de caza y resultados de capturas, que han sido estudiadas en el laboratorio del Departamento de Ciencia Animal de la Universidad de Lleida, bajo la dirección científica del Dr. Jesús Nadal.


Además, Coturnix ha llevado a cabo también mejoras del hábitat apostando por una de agricultura alto valor natural, recuperando la maduración del rastrojo que fomenta la biodiversidad y promueve la conservación de la codorniz y de la fauna silvestre.  

Igualmente, durante este año se han anillado en torno a 350 codornices entre la Meseta Norte y el Valle del Ebro, y se ha recuperado la información de 97 ejemplares anillados. Una información de gran relevancia, incluso cuando las anillas cuentan con varios años, ya que aporta datos muy valiosos para entender los movimientos de la codorniz.

 

Con el proyecto Coturnix, Mutuasport busca devolver a los cazadores la confianza puesta en la entidad, invirtiendo en investigación y ciencia ciudadana que está revolucionando la caza en España y que pone a los cazadores como garantes y protagonistas de la conservación de las especies y la biodiversidad.

 

Las entidades del proyecto agradecen a cazadores, dinamizadores, federaciones de caza y en general a todos los implicados en el proyecto la gran participación demostrada durante este primer año y animan a seguir participando en esta segunda edición que va a iniciarse en las próximas semanas. Los interesados en participar pueden contactar con su federación autonómica para obtener toda la información. 

 



Informe COTURNIX sobre la codorniz 2020




Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar