Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · IMPORTANT

EL PROJECTE TORDS MARCA, PER PRIMERA VEGADA A ESPANYA, DOS EXEMPLARS DE TORD AMB TECNOLOGIA GPS



El Projecte Tords marca, per primera vegada a Espanya, dos exemplars de tord amb tecnologia GPS

23/07/2021
Tots dos exemplars s'enviaran dades de gran valor sobre el seu comportament, territori i moviments migratoris

El 'Proyecto Zorzales' ha aconseguit marcar, per primera vegada a Espanya, dos exemplars de tords amb tecnologia GPS amb satèl·lits Argos, el que permetrà conèixer la localització i moviments migratoris de l'espècie amb gran precisió, un dels objectius principals d'aquest projecte de ciència ciutadana en què els caçadors són els principals protagonistes.

 

El marcatge dels dos tords es va realitzar a finals del mes de maig a Navarra, comunitat que té poblacions reproductores de tord comú, comptant amb el permís de el Govern de Navarra i en col·laboració amb la Federació Navarra de Caça.

 

Per això, un equip d'anellament va capturar dos exemplars, un mascle i una femella, que van ser anellats i proveïts d'un dispositiu GPS col·locat a la 'esquena' de l'au, atès que requereix d'energia solar per carregar la bateria i poder enviar senyals via satèl·lit. Ja s'estan rebent les primeres dades i la monitorització continuarà durant els propers mesos per recollir informació de gran valor sobre el seu comportament, territori i moviments migratoris.

 

Tords és un projecte de ciència ciutadana impulsat per Mutuasport, dins de la seva línia de treball en defensa de l'activitat cinegètica i de la ciència, amb la col·laboració de Fundació Artemisan, la Reial Federació Espanyola de Caça, la Unitat d'Investigació en Recursos Cinegètics i piscícoles de la Universitat de Còrdova, el Grup Zorzaleros Espanyols i les federacions autonòmiques de caça.

 

Des del projecte tords volem agrair la col·laboració prestada pel Govern de Navarra, la Federació Navarra de Caça i l'equip d'anellament que va fer possible la captura i marcatge d'exemplars, així com la col·laboració de tots els caçadors que s'han sumat a el projecte que aquest any iniciarà la seva segona edició.

 

Font d'Informació: Fundació Artemisan

 


 

El Proyecto Zorzales marca, por primera vez en España, dos ejemplares de zorzal con tecnología GPS

 

Ambos ejemplares enviarán datos de gran valor sobre su comportamiento, territorio y movimientos migratorios

 

El Proyecto Zorzales ha conseguido marcar, por primera vez en España, dos ejemplares de zorzales con tecnología GPS con satélites Argos, lo que permitirá conocer la localización y movimientos migratorios de la especie con gran precisión, uno de los objetivos principales de este proyecto de ciencia ciudadana en el que los cazadores son los principales protagonistas.

 

El marcaje de los dos zorzales se realizó a finales del mes de mayo en Navarra, comunidad que tiene poblaciones reproductoras de zorzal común, contando con el permiso del Gobierno de Navarra y en colaboración con la Federación Navarra de Caza.

 

Para ello, un equipo de anillamiento capturó dos ejemplares, un macho y una hembra, que fueron anillados y provistos de un dispositivo GPS colocado en la “espalda” del ave, dado que requiere de energía solar para cargar la batería y poder enviar señales vía satélite. Ya se están recibiendo los primeros datos y la monitorización continuará durante los próximos meses para recabar información de gran valor sobre su comportamiento, territorio y movimientos migratorios.

Zorzales es un proyecto de ciencia ciudadana impulsado por Mutuasport, dentro de su línea de trabajo en defensa de la actividad cinegética y de la ciencia, con la colaboración de Fundación Artemisan, la Real Federación Española de Caza, la Unidad de Investigación en Recursos Cinegéticos y Piscícolas de la Universidad de Córdoba, el Grupo Zorzaleros Españoles y las federaciones autonómicas de caza.

 

Desde el proyecto zorzales queremos agradecer la colaboración prestada por el Gobierno de Navarra, la Federación Navarra de Caza y el equipo de anillamiento que hizo posible la captura y marcaje de ejemplares, así como la colaboración de todos los cazadores que se han sumado al proyecto que este año iniciará su segunda edición.

 

Fuente de información: Fundación Artemisan

 





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar