Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · IMPORTANT

MÀXIMA PRECAUCIÓ, EVITAR INCENDIS EN SITUACIÓ DE RISC EXTREM COM LA QUE VIVIM, ÉS REPONSABILITAT DE TOTSMàxima precaució, evitar incendis en situació de risc extrem com la que vivim, és reponsabilitat de tots

Màxima precaució, evitar incendis en situació de risc extrem com la que vivim, és reponsabilitat de tots

Màxima precaució, evitar incendis en situació de risc extrem com la que vivim, és reponsabilitat de tots

Màxima precaució, evitar incendis en situació de risc extrem com la que vivim, és reponsabilitat de tots

Màxima precaució, evitar incendis en situació de risc extrem com la que vivim, és reponsabilitat de tots

12/08/2021
Des de el dimecres 11 i durant els propers dies i fins a nou avís, 279 localitats de Catalunya estan incloses dins del nivell 3 del Pla Alfa

 

Segur que tothom és conscient del risc extremadament greu d'incendis que patint aquest dies al conjunt de Catalunya; però en situacions com aquestes la reiteració en l'avís mai ha d'estar considerada com un defecte si no com un virtut. Així que màxima precaució i d'entrada recordeu que una de les prohibicions per als municipis inclosos en el nivell 3 del Pla Alfa és la de la caça.

 

 

Els AARR ens recorden que ahir va començar un dels episodis de risc d'incendis forestals MÉS DUR dels darrers 20 anys, tant per intensitat com per durada. Anirà augmentant durant la setmana, arribant al seu màxim entre dissabte-diumenge. És el mateix moviment de masses seques que està afectant a Grècia i Turquia.

 

 

En aquest sentit, com veureu al document adjunt a peu de pàgina, vora 300 municipis de Catalunya estant en el nivell 3 del Pla Alfa, per risc extrem d'incendis forestals . A banda del tancament de massissos forestals.

 

 

Què comporta el Pla Alfa amb nivell 3

 

  • Aturada dels treballs forestals
  • Aturada dels treballs que generen risc d'incendi forestal, com el manteniment de vegetació de vorals de carreteres, ús de bufadors i radials, etc. i que havien d'estar prèviament autoritzats
  • Prohibició de la caça
  • Prohibició de fumar en terreny forestal
  • Prohibició d'acampar en terrenys forestals

 

Els treballs de la sega del cereal tot i que ja finalitzen, mantenen la regulació: recol·lectores i embaladores han de disposar dels elements d'extinció  i si volen treballar de

 

Els treballs de la sega del cereal, tot i que ja finalitzen, mantenen la regulació: recol·lectores i embaladores han de disposar dels elements d'extinció i si volen treballar de 14.00 h a 17.00 h han de trucar als Agents Rurals (935617000) per indicar la posició de la màquina.

 

Els tractors amb remolc que hi donin suport han de dur un extintor amb base d'aigua. No es poden usar picadores.

 

La resta de treballs agrícoles no estan sotmesos a regulació, però es recomana evitar les hores centrals del dia pel risc d'accidents.

 

En les properes hores i dies, és possible que per part de la Generalitat es dictin altres restriccions d'activitats en el medi natural: eviteu planificar-hi sortides almenys fins diumenge.

 

Podeu consultar els municipis amb activació de Pla Alfa en aquest enllaç

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar