Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAMPIONATS

JUANJO ULLDEMOLINS ES PROCLAMA GUANYADOR DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE PODENCS EIVISSENCSJuanjo Ulldemolins es proclama guanyador del Campionat de Catalunya de Podencs Eivissencs

Juanjo Ulldemolins es proclama guanyador del Campionat de Catalunya de Podencs Eivissencs

Juanjo Ulldemolins es proclama guanyador del Campionat de Catalunya de Podencs Eivissencs

Juanjo Ulldemolins es proclama guanyador del Campionat de Catalunya de Podencs Eivissencs

Juanjo Ulldemolins es proclama guanyador del Campionat de Catalunya de Podencs Eivissencs

Juanjo Ulldemolins es proclama guanyador del Campionat de Catalunya de Podencs Eivissencs

Juanjo Ulldemolins es proclama guanyador del Campionat de Catalunya de Podencs Eivissencs

Juanjo Ulldemolins es proclama guanyador del Campionat de Catalunya de Podencs Eivissencs

28/09/2021
La localitat de Castelldans (Lleida) va ser el marc de celebració d’aquest campionat que va comptar amb un ple d’inscripcions, 12 participants en total, i un sorprenent segon lloc per als joves Joel Delmonte i Borja Castells, seguits de Roman Sancho.

Després d’un any sense competició, el passat dissabte 25 de setembre els apassionats de la caça en la modalitat de podenc eivissenc es van tornar a reunir amb motiu de la celebració d’una de les proves més vistoses del calendari competitiu català, l’Autonòmic de Podencs Eivissencs, organitzat per la Federació Catalana de Caça, amb la inestimable col·laboració de la Societat de Caçadors de Castelldans, presidida per Joan Suñé i el Vedat de Caça de Castelldans, gestionat per Josep Lluis Bernaus, que es va bolcar de ple en el muntatge de la competició, ajudant en tot moment als responsables federatius al correcte desenvolupament de la competició.

 

A l’ambient molters ganes de retrobament, d’intercanviar opinions i experiències i, sobretot, de sana competitivitat i de posar a prova les habilitats dels gossos i dels conductors dels mateixos. Aquestes ganes de competir es van veure reflectides, d’entrada, en la pròpia inscripció que va arribar als 12 competidors, el màxim de participants previst per aquest campionat.

 

A les set del matí van arribar els participants a Castelldans, per procedir a la presentació de la documentació, lectura de xips, sorteig dels camps i jutges i repàs de les normes del campionat. Poc després de les 08.30 hores, els diferents participants inscrits al campionat van arribar als seus respectius camps per començar la competició –un màxim de tres hores o en el moment d’arribar als 5 conills agafats o 20 conills trobats-. A  grans trets, la competició es va desenvolupar amb total normalitat, en un terreny no massa brut, però amb molts desnivells, un fet que donava certa avantatja als conills, respecte al treball dels gossos. Uns conills força moguts, que no s'acababen 'd'enguixar' i que no es van deixar veure gaire fins ben passada la meitat de la competició. Per altra banda, els competidors es van trobar amb certa disparitat pel que fa a la qüantitat de conills vistos als diferents camps seleccionats per al desenvolupament de la competició. La fina pluja que va caure a primeres hores del matí i la humitat regnant també va influenciar negativament, encara que no de manera determinant, les evolucions a l’hora de detectar el rastre dels conills dels podencs eivissencs, sis per cada competidor.

 

Finalment, Juanjo Ulldemolins, va fer bona la seva condició de candidat al triomf i es va proclamar vencedor, millorant d’aquesta manera la segona plaça obtinguda a la darrera edició del campionat (2019). La sorpresa de la jornada, pel que fa a la classificació final, la van protagonitzar la dupla formada per Joel Delmonte i Borja Castells, que malgrat la seva curta edat, 16 i 15 anys respectivament, es van fer amb la segona plaça. Una molt bona notícia per al món de la caça en general i de la modalitat de podencs eivissencs en particular. La Tercera posició va anar a parar a mans de Roman Sancho.

 

El nostre més sincer agraïment per a tots els integrants de la Societat de Caçadors de Castelldans i a Josep Lluis Bernaus, responsable del vedat, per contribuir de manera decisiva a l’èxit de la competició, agraïment extensiu a l’Ajuntament de la localitat, Oliferm, Cafè Europa i l’Armeria Cando, així com a Mutuasport, patrocinador oficial de les competicions organitzades per la Federació Catalana de Caça i als diferents participants, jutges i el nombrós públic que va acompanyar als competidors.  Menció especial per a Diego de la Torre, que davant l’obligada absència de Daniella Okkinga, responsable de competicions, ens va tornar a fer un cop de ma i es va encarregar de la direcció de la competició, com sempre impecable.

  


 

 

Juanjo Ulldemolins se proclama ganador del Campeonato de Cataluña de Podenco Ibicenco

 

La localidad de Castelldans (Lleida) fue el marco de celebración de este campeonato que contó con un lleno de inscripciones, 12 participantes en total, y un sorprendente segundo lugar para los jóvenes Joel Delmonte y Borja Castells, seguidos de Roman Sancho.

 

Después de un año sin competición, el pasado sábado 25 de septiembre los apasionados de la caza en la modalidad de podenco ibicenco se volvieron a reunir con motivo de la celebración de una de las pruebas más vistosas del calendario competitivo catalán, el autonómico de podenco Ibicenco; organizado por la Federación Catalana de Caza, con la inestimable colaboración de la Sociedad de Cazadores de Castelldans, presidida por Joan Suñé y el Coto de Caza de Castelldans gestionado por José Luis Bernaus, que se volcó de lleno en el montaje de la competición, ayudando en todo momento a los responsables federativos al correcto desarrollo de la competición.

 

En el ambiente ganas de reencuentro, de intercambiar opiniones y experiencias y, sobre todo, de sana competitividad y de poner a prueba las habilidades de los perros y de los conductores de los mismos. Estas ganas de competir se vieron reflejadas, de entrada, en la propia inscripción, que alcanzó los 12 competidores, el máximo de participantes previsto para este campeonato.

 

A las siete de la mañana los participantes se dieron cita en Castelldans, para proceder a la presentación de la documentación, lectura de chips, sorteo de campos y jueces y repaso de las normas del campeonato. Poco después de las 08.30 horas los diferentes participantes en el campeonato llegaron a sus respectivos campos para comenzar la competición -un máximo de tres horas o en el momento de llegar al màxim de 5 conejos caçat o 20 levantados por los perros-. A grandes rasgos, la competición se desarrolló con total normalidad, en un terreno no demasiado sucio, pero con muchos desniveles, un hecho que daba cierta ventaja a los conejos respecto al trabajo de los perros. Los competidores se encontraron con cierta disparidad a la hora de ver conejos en los diferentes campos seleccionados para el desarrollo de la competición. Por otra parte, la fina lluvia que cayó a primeras horas de la mañana y la humedad reinante también influenció negativamente, aunque no de manera determinante, las evoluciones de los podencos ibicencos, seis por cada competidor.

 

Finalmente, Juanjo Ulldemolins, hizo buena su condición de candidato al triunfo final y se proclamó vencedor, mejorando de esta manera la segunda plaza obtenida en la última edición del campeonato (2019). La sorpresa de la jornada, con respecto a la clasificación final, la protagonizaron la dupla formada por Joel Delmonte y Borja Castells, que a pesar de su corta edad 16 y 15 años respectivamente, se hicieron con la segunda plaza. Una muy buena noticia para el mundo de la caza en general y de la modalidad de podencos ibicencos en particular. La Tercera posición fue a parar a manos de Roman Sancho.

 

Nuestro más sincero agradecimiento a todos los integrantes de la Sociedad de Cazadores de Castelldans y Josep Lluis Bernaus por contribuir de manera decisiva al éxito de la competición, agradecimiento extensivo al Ayuntamiento de la localidad a Oliferm, Café Europa y el Armería Cando, así como a Mutuasport, patrocinador oficial de las competiciones organizadas por la Federación Catalana de Caza y los diferentes participantes, jueces y el numeroso público que acompañó a los competidores. Mención especial para Diego de la Torre, que ante la obligada ausencia de Daniella Okkinga, responsable de competiciones, nos volvió a echar una mano y se encargó de la dirección de la competición.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar