Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

PRESENTACIÓ DE LA SEGONA EDICIÓ DEL “PROYECTO ZORZALES” I DEL OBSERVATORIO CINEGÉTICO EN CATALUNYA



Presentació de la segona edició del “Proyecto Zorzales” i del Observatorio Cinegético en Catalunya

Presentació de la segona edició del “Proyecto Zorzales” i del Observatorio Cinegético en Catalunya

30/09/2021
Els dies 5, 6 i 7 d’octubre, responsables de la Fundación Artemisan presentaran el seu treball de monitorització, seguiment i gestió sostenible dels tords a Espanya en tres trobades amb caçadors/es de Catalunya, així com la plataforma de l'observatori.

Les trobades es duran a terme el dia 5 d’octubre a les oficines de la Representació Territorial de Lleida, el 6 d’octubre al Casal Municipal de Godall (Tarragona) i el 7 d’octubre a la Sala del Castell de Llers (Girona).  A causa de les restriccions derivades de la Covid-19 els interessats en participar en aquestes interessants jornades informatives hauran de formalitzar, de manera prèvia, la seva inscripció a través de les seves respectives  territorials. Aquest projecte, afronta el seu segon any de vida amb la intenció de superar els bons resultats obtinguts durant la primera edició.

 

Durant la temporada 2020-2021, més de 300 caçadors es van sumar al “Proyecto Zorzales”. Van realitzar un total de 196 censos a peu a través de l'App Cens Data del Observatorio Cinegético. Aquests censos van cobrir un total de 104 quadrícules UTM 10 × 10 km., oferint una gran quantitat d'informació sobre aquestes petites aus.

 

Des de la Federació Catalana de Caça i el conjunt de les seves Territorials animem als caçadors i caçadores de Catalunya a sumar-se, d’una manera activa a aquest tipus d’iniciatives (Coturnix, Proyecto Zorzales, Observatorio Cinegético, etc...) En bona mida, la defensa de la pràctica de l’activitat cinegètica als propers anys depen de comptar amb dades reals i contrastades sobre l’estat real, la població i els moviments migratoris de les diferents espècies cinegètiques.

 

El Proyecto Zorzales, que podreu conèixer de primera mà en aquestes xerrades presentades per José Antonio Torres i Carles Sánchez, de la Fundació Artemisan, és un projecte de ciència ciutadana que ha donat lloc a una xarxa de col·laboració entre caçadors i científics. A través d'aquesta xarxa, els caçadors comparteixen les seves dades de recomptes i captures de l'espècie. Mentrestant, els científics s'encarreguen de l'anàlisi i recopilació d'aquestes dades, sempre de manera confidencial.

 

Es tracta d'una iniciativa posada en marxa per Mutuasport Seguros Deportivos, en la seva aposta per potenciar el coneixement científic en l'activitat cinegètica. A més, compta amb la col·laboració de Fundación Artemisan, la Real Federación Española de Caza (RFEC) i les seves federacions autonòmiques, la Unidad de Investigación en Recursos Cinegéticos y Piscícolas de la Universidad de Córdoba y la Asociación de Zorzaleros Españoles.

 

Els interessats a participar al projecte podeu contactar amb la federació per obtenir tota la informació o mitjançant el correu electrònic zorzales@fundacionartemisan.com i el telèfon 639.714.368.

 

Per la seva banda, el Observatorio Cinegético és una plataforma col·laborativa entre caçadors i científics que conforma un sistema de monitorització d'espècies a nivell nacional, obtenint resultats vàlids i contrastables a través de censos d'espècies cinegètiques realitzats per col·laboradors de tot el país.

 

El Observatorio Cinegético és un projecte posat en marxa per Fundación Artemisan, la Federació Espanyola de Caça i Bineo Consulting, amb el patrocini de Hornady i Hart i la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnologia del Ministerio de Ciencia e Innovación.

 


 

Presentación de la segunda edición del Proyecto Zorzales y del Observatorio Cinegético en Cataluña

 

Los días 5, 6 y 7 de octubre, responsables de la Fundación Artemisan presentarán el trabajo de monitoreo, seguimiento y gestión sostenible de los zorzales en España en tres encuentros con cazadores y cazadoras de Cataluña, así como la plataforma del Observatorio Cinegético.

 

Los encuentros se llevarán a cabo el día 5 de octubre en las oficinas de la Representación Territorial de Lleida, el 6 de octubre en el Casal Municipal de Godall (Tarragona) y el 7 de octubre en el Centro Cívico de Llers (Girona). Debido a las restricciones derivadas de la Covid-19 los interesados en participar en estas interesantes jornadas informativas deberán formalizar, de manera previa, su inscripción a través de sus respectivas territoriales. Este proyecto, afronta su segundo año de vida con la intención de superar los buenos resultados obtenidos durante la primera edición.

 

Durante la temporada 2020-2021, más de 300 cazadores se sumaron al Proyecto Zorzales. Así, realizaron un total de 196 censos a pie a través de la App Cens Data del Observatorio cinegético. Estos censos cubrieron un total de 104 cuadrículas UTM 10 × 10 km., ofreciendo una gran cantidad de información sobre estas pequeñas aves.

 

Desde la Federación Catalana de Caza y el conjunto de sus Territoriales animamos a los cazadores y cazadoras de Cataluña a sumarse, de una manera activa a este tipo de iniciativas (Coturnix, Proyecto Zorzales, Observatorio Cinegético , etc ...) En buena medida, la defensa de la práctica de la actividad cinegética en los próximos años depende de contar con datos reales y contrastados sobre el estado real, la población y los movimientos migratorios de las diferentes especies cinegéticas.

 

El Proyecto Zorzales, que podréis conocer de primera mano en estas charlas, presentadas por José Antonio Torres y Carlos Sánchez, de la Fundación Artemisan, es un proyecto de ciencia ciudadana que ha dado lugar a una red de colaboración entre cazadores y científicos. A través de esta red, los cazadores comparten sus datos de recuentos y capturas de la especie. Mientras tanto, los científicos se encargan del análisis y recopilación de estos datos, siempre de manera confidencial.

 

Se trata de una iniciativa puesta en marcha por Mutuasport Seguros Deportivos, en su apuesta por potenciar el conocimiento científico en la actividad cinegética. Además, cuenta con la colaboración de Fundación Artemisan, la Real Federación Española de Caza (RFEC) y sus federaciones autonómicas, la Unidad de Investigación en Recursos Cinegéticos y Piscícolas de la Universidad de Córdoba y la Asociación de Zorzaleros Españoles.

 

Los interesados en participar en el proyecto pueden contactar con la federación para obtener toda la información o mediante el correo electrónico zorzales@fundacionartemisan.com y el teléfono 639 714 368

 

Por su parte, el Observatorio Cinegético es una plataforma colaborativa entre cazadores y científicos que conforma un sistema de monitorización de especies a nivel nacional, obteniendo resultados válidos y contrastables a través de censos de especies cinegéticas realizados por colaboradores de todo el país.

 

El Observatorio Cinegético es un proyecto puesto en marcha por Fundación Artemisan, la Federación Española de Caza y Bineo Consulting, con el patrocinio de Hornady y Hart y la colaboración de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología del Ministerio de Ciencia e Innovación.

 



Presentació 2ª edició "Proyecto Zorzales" Catalunya




Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar