Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · IMPORTANT

MUTUASPORT REEDITA EL 'MANIFIESTO DE LA MONTERÍA', COINCIDINT AMB EL SEU 50È ANIVERSARIMutuasport reedita el 'Manifiesto de la Montería', coincidint amb el seu 50è aniversari

20/10/2021
El Manifiesto de la Montería és un document en el que es recopila totes les normes bàsiques i ètiques de bon comportament del caçador / montero, bona part d’ellas vinculades amb la seguretat.

La presentació del Manifest, que va tenir lloc el passat dimarts 19 d'octubre, a l'Hotel NH COLLECTION EUROBUILDING a Madrid. Va comptar amb l'assistència de el Consell d'Administració de Mutuasport i la Junta Directiva de el Reial Club de Monteros.

Aquesta presentació anava a càrrec de:

  • D. José María Mancheño Lluna - President de Mutuasport i President de la Federació Andalusa de caça.
  • Excm. Senyor D. Alonso Álvarez de Toledo (Marquès de Villanueva de Valdueza) - coautor de l'Manifest.
  • Sra. Carmen Basaran - President de Reial Club de Monteros.
  • D. Pedro González de Castejón: coautor del Manifest i President de la Junta Nacional d'Homologació de trofeus de caça.
  • D. Francisco Leon: Presentador del Programa de Televisió Caça i Pesca.


Aquesta nova reedició del Manifest ha estat realitzada gràcies a Mutuasport, s'han efetuado canvis substancials tant en el text, actualitzant-se a les noves normatives vigents (realitzat per la taula de treball del Manifest de la Montería) com en la imatge.

 

Però tornen a confiar en el gran il·lustrador, Javier Barcaiztegui (BARCA), que aconsegueix plasmar amb enginy i humor, instants divertits en els seus dibuixos cinegètics. A més, s'ha rendit homenatge amb una il·lustració de Barca, a un dels coautors del Manifest D. Francisco León Jiménez (q.e.p.d.), que gràcies al seu gran treball va fer possible aquesta guia que ara és referent en el sector de la caça.

 

El Manifest de la Montería que va ser impulsat a l'octubre de 1994, inicialment per la Delegació Espanyola del Consell Internacional de la Caça i de la Conservació de la Naturalesa (CIC), la Federació Espanyola de Caça, la Junta d'Homologació de Trofeus de Caça i el Reial Club de Monteros, afegint-se posteriorment l'Associació de Productors de Caça (Aproca), en les seves diferents versions autonòmiques.

 

Avui més que mai la unió de tots els caçadors és més que necessària per crear projectes com el que es va presentar ahir a Madrid i defensar així la caça.

 

Enllaç manifest

 


 

Mutuasport reedita el Manifiesto de la Montería coincidiendo con su 50 aniversario

 

El Manifiesto de la Montería es un documento en el que se recopila todas las normas básicas y éticas de buen comportamiento del cazador/montero. Muchas de ellas, son normas de seguridad que todos los participantes deben seguir a rajatabla. Organizadores de monterías, capitán de montería, rehaleros, monteros, arrieros, postores, etc…

La presentación del Manifiesto, que tuvo lugar el pasado martes 19 de octubre, en el Hotel NH COLLECTION EUROBUILDING en Madrid. Contó con la asistencia del Consejo de Administración de Mutuasport y la Junta Directiva del Real Club de Monteros. 

 

Dicha presentación corría a cargo de:

  1. D. José María Mancheño Luna – Presidente de Mutuasport y Presidente de la Federación Andaluza de caza.
  2. Exmo. Señor D. Alonso Álvarez de Toledo (Marqués de Villanueva de Valdueza) – coautor del Manifiesto.
  3. Dña. Carmen Basarán – Presidente del Real Club de Monteros.
  4. D. Pedro González de Castejón: coautor del Manifiesto y Presidente de la Junta Nacional de Homologación de trofeos de caza.
  5. D. Francisco León: Presentador del Programa de Televisión Caza y Pesca.

Esta nueva reedición del Manifiesto ha sido realizada gracias a Mutuasport, se han efetuado cambios sustanciales tanto en el texto, actualizándolo a las nuevas normativas vigentes (realizado por la mesa de trabajo del Manifiesto de la Montería) como en la imagen. 

Pero vuelven a confiar en el gran ilustrador, Javier Barcaiztegui (BARCA), que consigue plasmar con ingenio y humor, instantes divertidos en sus dibujos cinegéticos. Además, se ha rendido homenaje con una ilustración de Barca, a uno de los coautores del Manifiesto D. Francisco León Jiménez (q.e.p.d.) que gracias a su gran trabajo hizo posible esta guía que ahora es referente en el sector de la caza.

El Manifiesto de la Montería que fue impulsado en octubre de 1994, inicialmente por la Delegación Española del Consejo Internacional de la Caza y de la Conservación de la Naturaleza (CIC), la Federación Española de Caza, la Junta de Homologación de Trofeos de Caza y el Real Club de Monteros, añadiéndose posteriormente la Asociación de Productores de Caza (Aproca), en sus distintas versiones autonómicas.

 

Hoy más que nunca la unión de todos los cazadores es más que necesaria para crear proyectos como el que se presentó ayer en Madrid y defender así la caza.

 

 

Podrán disfrutar de su lectura en la biblioteca cinegética online y gratuita de Mutuasport: https://www.mutuasport.com/biblioteca

 www.mutuasport.com/biblioteca
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar