Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

ÈXIT ORGANITZATIU I DE PARTICIPACIÓ DEL XII CAMPIONAT DE CATALUNYA DE FALCONERIAÈxit organitzatiu i de participació del XII Campionat de Catalunya de Falconeria

Èxit organitzatiu i de participació del XII Campionat de Catalunya de Falconeria

Èxit organitzatiu i de participació del XII Campionat de Catalunya de Falconeria

Èxit organitzatiu i de participació del XII Campionat de Catalunya de Falconeria

Èxit organitzatiu i de participació del XII Campionat de Catalunya de Falconeria

Èxit organitzatiu i de participació del XII Campionat de Catalunya de Falconeria

25/10/2021
Aquest cap de setmana hem viscut a Bellpuig l’edició més espectacular d’aquest campionat de totes les celebrades fins a la data gràcies al gran nivell dels diferents participants i a la fantàstica implicació i treball de la Societat de Caçadors de Bellpui

La zona del Secà de Bellpuig, a escassos quilòmetres de la localitat, va esdevenir durant el passat dissabte i ahir diumenge el punt de trobada per als amants de la falconeria de tota Catalunya amb motiu de la celebració de l’Autonòmic de Falconeria a les modalitat de “Altaneria' amb colom llançat a ma, Astors, vol ras amb perdiu, Harris, vols ras amb faisà i petites aus, amb guatlla.

 

La competició va començar el dissabte amb les proves classificatòries per a la gran jornada final del diumenge, en la que van participar un total de 55 competidors. Una representació de bona part dels millors falconers/es del conjunt de Catalunya. Durant tota la jornada van ser centenars i centenars les persones que es van donar cita al camp de vol per veure les evolucions de les aus i els seus falconers i falconeres. Fins i tot, vam rebre la visita de diferents escolars participants al Projecte Falcons d’introducció d’aquest au rapinyaire a la població i el seu terme municipal.

 

A més a més de gaudir amb la pròpia competició i les evolucions de les aus, durant tot el cap de setmana participants i acompanyants van tenir l’oportunitat de comprar diferents productes vinculats amb la falconeria a les paradetes situades en una gran carpa on també es van disposar uns espais específics per poder observar les aus; així com una zona de bar, atesa també per part de la Societat de Caçadors de Bellpuig-Seana, que van realitzar un treball increïble durant el cap de setmana i durant les setmanes precedents per aconseguir una perfecta organització d’aquest campionat, impulsat  per part de la Federació Catalana de Caça i en el qual cal destacar també el gran treball i compromís del gran falconer José Araujo, delegat de falconeria de la Federació Catalana de Caça.

 

El diumenge va arribar l’hora de les finals, que es van celebrar sense cap incidència ressenyable, començant, com és habitual, amb la modalitat d’Altaneria, que requereix de molt més espai i temps per a la seva celebració de la prova, que es va desenvolupar amb unes condicions climatològiques molt bones, tant pel que fa a la temperatura, velocitat del vent com visibilitat, circumstàncies que van facilitar les evolucions de les aus, que van protagonitzar vols i captures espectaculars.

 

Classificació

 

Altaneria

 • Javier Lopez amb Odín – 52,73 punts
 • Jonathan Alonso amb Venom – 49,05 punts
 • Jonathan Alonso amb Verona – 48,04

 

Petites Aus

 

 • Cristian Cano amb Mewtwo – 37,5 punts
 • Jordi Gil amb Hanna – 33,5
 • Nazario Chaves amb Negra – 23 punts

 

Harris

 

 • Meritxell Borau amb Pollito  - 33,5 punts
 • Anna Bertó amb Katara  - 22 punts
 • Jordi Gil amb Romeu – 18 punts

 

Astors

 

 • Javier Fernández amb Balín - 40,5 punts
 • Alfonso López amb Troya – 38 punts
 • Sergio Rodríguez amb Evil – 31,5 punts

 

 

Cal destacar,  que aquest és el segon triomf per Meritxell Borau amb Pollito a la modalitat de Harris, el primer al campionat de 2018. Cristian Cano, un “habitual” al més alt del pòdium a la categoria de harris, va tornar a pujar a d’alt de tot dels calaix, però en aquesta ocasió en petites aus. Significar, per altra banda, el major nombre de dones participants a la prova. Per sort, cada vegada són més els joves i les dones interessats en la pràctica de la falconeria, una dada que certifica la “bona salut” d’aquesta espectacular modalitat i l’increment en el nombre total de falconers i falconeres a Catalunya, una aspecte que també té la seva traducció en el gran nivell dels nostres falconers/es.

 

Les puntuacions es van regir d’acord amb la normativa estipulada per la Real Federación Española de Caza, que presentava certs canvis respecte a edicions anteriors. Així mateix, es va utilitzar un nou programa informàtic que va facilitar de manera significativa la labor dels jutges de la prova: Daniel Salas, de Zaragoza, Jesús Tierno Haro, de Cataluña –jutges oficials-; auxiliats pels jutges en pràctica Nazario José Chaves i Sergio Rodríguez.

 

Abans de començar la competició de petites aus, els assistents van dedicar un emotiu minut de silenci en record i homenatge a Antonio Bravo, un gran falconer, mort enguany a conseqüència d’un tràgic accident de parapent.

 

Com hem dit, un gran campionat gràcies a la direcció de José Araujo, delegat de falconeria de la Federació Catalana de Caça, impulsora de la prova, la Societat de Caçadors de Bellpuig-Seana, amb el seu president, Jaume Guim al capdavant d’un voluntariós, esforçat i nombrós grup de voluntaris,  el propi Ajuntament de Bellpuig; així com a les més de 20 empreses i entitat col·laborades amb la prova. Menció especial també per a Salvador Núñez, falconer i artesà, que una any més es va fer càrrec del micro i en tot moment va amenitzar la prova i ens va narrar les evolucions de les aus en el decurs de la competició.

 

 

La SC de Bellpuig-Seana va obsequiar a tots els participants amb una olivera, amb un embolcall realitzat de manera específica per l’ocasió, procedents del centre ACUDAM, una associació sense ànim de lucre i declarada d'utilitat pública. Porta més de 40 anys treballant amb i per a les persones amb discapacitat intel·lectual i de desenvolupament (DID) i les seves famílies, que neix al 1975. Cada persona es beneficia d'un servei o un altre, d'un tipus d'activitat i / o intervenció o un altre, segons les seves necessitats de suport, situant-se en un determinat servei pel criteri d'adequació a la realització del seu programa individual, els seus desitjos, les seves competències i habilitats i com no dels seus interessos (personals i terapèutics).

 

A l’acte de lliurament dels guardons i premis als primers classificats a les diferents modalitats, en un gran escenari muntat per l’ocasió, vam comptar amb la presència de Josep Raurich i Dolors Florensa, 2n i 3r tinent d’alcalde, respectivament, de l’Ajuntament de Bellpuig, Jaume Guim, en representació de la Societat de Caçadors de Bellpuig Seana, Sergio Sánchez, president de la Federació Catalana de Caça, acompanyat per Daniela Okkinga, delegada de competicions de la FCC i José Araujo, delegat de falconeria de la FCC.

 

 

El nostre més sincer agraïment a tots/es els participants i acompanyants assistents a aquesta competició, que els podem comptar per centenars; així  com a totes les persones, entitats, organitzacions que, d’una manera o altra, van contribuir la significatiu èxit del Campionat, entre altres Mutuasport, patrocinador oficial de les competicions organitzades per la Federació Catalana de Caça

 

Altres Col·laboradors: Cetreria el Vallés, Asociación de Cetreria El Abuelo, Cuestil, Falconers de les comarques de Barcelona, Cetreria Artesania Miran, Cetreria del Siglo XXI, GRUPFA, Associació de Falconers de Ponent, CUDAM, Cooperativa d’Ivars, Mircrosensory – Richar Morán, Cetreria el Arte (llibre), Labdial, Garriga Caza y Pesca, BonmAscota, Escoi Frutas y logística, Evaristo, Esteve Roca i AYAMA.

 

 

 

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar