Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

MUTUASPORT DEMANA MÉS RECURSOS PER FRENAR EL ROBATORI DE GOSSOS DE CAÇA, PRINCIPAL FONT D'ABANDÓMutuasport demana més recursos per frenar el robatori de gossos de caça, principal font d'abandó

04/02/2022
El sector cinegètic demana més mitjans per combatre el robatori, una xacra que es considera la principal font del maltractament i abandó, especialment de llebrers.

Coincidint amb la fi de la temporada de caça, Mutuasport sol·licita públicament més mitjans i recursos per combatre el robatori de gossos de caça, una xacra que a més es presenta com la principal font d'abandó i maltractament.

 

Les úniques estadístiques oficials del Seprona assenyalen que el 2019, últim any en què el Ministeri de l'Interior va publicar les dades, es van robar 328 gossos de caça, dels quals 175 van ser llebrers que són explotats per grups i màfies organitzades que, una vegada perden el interès en ells, els maltracten o abandonen.

 

Així ho explicava públicament el mateix Servei de Protecció a la Natura (SEPRONA) de la Guàrdia Civil al documental “La veritat sobre els gossos de caça”, emès per Mutuasport a YouTube fa un any aportant les úniques dades estadístiques oficials que desmunten la xifra de 50.000 gossos que, segons col·lectius animalistes i anticaça, s'abandonen en acabar la temporada de caça.

 

“L'any 2021 ha estat especialment negre quant al robatori de gossos de caça, podent desarticular-se màfies organitzades a diferents punts del país. En aquest sentit, volem agrair la feina de la Guàrdia Civil per a la qual sol·licitem més recursos” assenyala José María Mancheño, president de Mutuasport, que afegeix que “des de fa molts anys els grups animalistes i anticaça es dediquen a difondre dades anuals d'abandonament sense de rigor, però, no es preocupen per actuar contra la veritable arrel del problema en cas d'abandonaments i maltractaments de gossos de caça”.

 


Javier Vergés, gerent de Mutuasport assenyala que “des d'aquesta entitat advoquem perquè s'eradiquin aquestes pràctiques que van en perjudici dels interessos dels seus propietaris i en perjudici de la resta de la població que es pot veure implicades per exemple en accidents de circulació per abandó dels gossos. Això genera una incidència de caràcter assegurador, i de vegades pot haver de suportar responsabilitats que en altres casos no s'haurien de produir, causant a l'assegurat molèsties innecessàries com haver d'anar a denunciar els fets a l'autoritat, la comunicació del sinistre a la seva companyia, l'aportació de tota la documentació i la incertesa que la vostra assegurança us pugui arribar a cobrir o no el possible sinistre”.

 


 

Mutuasport pide más recursos para frenar el robo de perros de caza, principal fuente de abandono

 

El sector cinegético pide más medios para combatir el robo, una lacra que se considera la principal fuente del maltrato y abandono, especialmente de galgos.

 

Coincidiendo con el fin de la temporada de caza, Mutuasport solicita públicamente más medios y recursos para combatir el robo de perros de caza, una lacra que además se presenta como la principal fuente de abandono y maltrato.

 

Las únicas estadísticas oficiales del Seprona señalan que en 2019, último año en que el Ministerio del Interior publicó los datos, se robaron 328 perros de caza, de los que 175 fueron galgos que son explotados por grupos y mafias organizadas que, una vez pierden el interés en ellos, los maltratan o abandonan.

 

Así lo explicaba públicamente el propio Servicio de Protección a la Naturaleza (SEPRONA) de la Guardia Civil en el documental “La verdad sobre los perros de caza”, emitido por Mutuasport en YouTube hace un año aportando los únicos datos estadísticos oficiales que desmontan la cifra de 50.000 perros que, según colectivos animalistas y anticaza, se abandonan al finalizar la temporada de caza.

 

“El año 2021 ha sido especialmente negro en cuanto al robo de perros de caza, pudiendo desarticularse mafias organizadas en distintos puntos del país. En este sentido, queremos agradecer el trabajo de la Guardia Civil para la que solicitamos más recursos” señala José María Mancheño, presidente de Mutuasport, que añade que “desde hace muchos años los grupos animalistas y anticaza se dedican a difundir datos anuales de abandono carentes de rigor, sin embargo, no se preocupan por actuar contra la verdadera raíz del problema en el caso de abandonos y maltratos de perros de caza”.

 

 Javier Vergés, gerente de Mutuasport señala que “desde esta entidad abogamos porque se erradiquen estas prácticas que van en perjuicio de los intereses de sus propietarios y en perjuicio del resto de la población que puede verse implicadas por ejemplo en accidentes de circulación por abandono de los perros. Eso genera una incidencia de carácter asegurador, pudiendo en ocasiones tener que soportar responsabilidades que en otros casos no se tendrían que producir, causando al asegurado molestias innecesarias como tener que ir a denunciar los hechos a la autoridad, la comunicación del siniestro a su compañía, la aportación de toda la documentación y la incertidumbre de que su seguro le pueda a llegar a cubrir o no el posible siniestro”.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar