Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

EL SECTOR CINEGÈTIC RECLAMARÀ LA RETIRADA DE LA LLEI BENESTAR ANIMAL A LA MANIFESTACIÓ DEL 20 DE MARÇ



El sector cinegètic reclamarà la retirada de la Llei benestar animal a la manifestació del 20 de març

09/03/2022
El sector reivindicarà la seva importància com a activitat generadora d'economia, fixadora d'ocupació i que aporta enormes beneficis socials, econòmics, mediambientals i culturals al món rural

El sector cinegètic, representat a través de la Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC) i les entitats que formen l'Oficina Nacional de la Caça (ONC), reclamarà a la propera manifestació del 20 de març la retirada de l'Avantprojecte de Llei de protecció, drets i benestar dels animals i la fi de les polítiques anticaça que està duent a terme el Govern d'Espanya en el que suposa un atac sense precedents a la línia de flotació de la caça.

 

Aquest Avantprojecte de Llei, que actualment es troba en fase en tràmit d'audiència i informació pública, suposarà la fi de la caça tal com la coneixem, molt especialment per als aficionats de la caça amb gos, ja que contempla la prohibició de la cria i venda entre particulars, l'esterilització obligatòria, la restricció del transport de més de 5 animals, o la prohibició de treballar o caçar amb els gossos fins que no tinguin més de 18 mesos.

 

Aquesta iniciativa legislativa se suma a altres atacs al sector com el nou Reial Decret de Nuclis Zoològics, la modificació del Codi Penal que pretén fer extensible el maltractament animal a tots els animals vertebrats, o la prohibició de la caça de la tórtora, la gestió del llop, el silvestrisme i la caça a Parc Nacionals. A més, les polítiques ecoanimalistes d'Europa que s'aplicarien al nostre país pretenen acabar amb la caça d'espècies com la perdiu, la guatlla o el tord i prohibir l'ús del plom sense una alternativa viable.

 

Per això, a la gran cita del 20 de març, els caçadors representats en una gran riuada taronja exigiran el final d'aquest i altres atacs de l'Executiu i reivindicaran la importància de la caça com una activitat generadora d'economia, fixadora d'ocupació i que aporta enormes beneficis socials, econòmics, mediambientals i culturals al món rural. D'altra banda, la fi de la caça tindria un impacte negatiu sobre la biodiversitat, les espècies amenaçades, els ecosistemes, els accidents de trànsit, l'agricultura, la ramaderia, la transmissió de malalties o la pèrdua de feina, així com un sobrecost econòmic per a l'erari públic en deixar de fer controls poblacionals a través d'accions cinegètiques.

 

2 MILIONS DE PERSONES

 

Segons destaca el president de la RFEC, Manuel Gallardo, “el sector cinegètic representa directament o indirectament 2 milions de persones, aporta més de 6.475 milions d'euros anuals al PIB, inverteix més de 300 milions d'euros anuals en accions de conservació i manté prop de 200.000 llocs de treball, molts a l'Espanya buidada. Per això, no és raonable ni just que un govern sacrifiqui un grup dels seus ciutadans en pro de la recerca d'un vot urbà que està allunyat del món rural”.

 

La gran mobilització del 20 de març sota el lema, “Junts pel Camp”, està convocada per ASAJA, COAG, UPA, Real Federació Espanyola de Caça (RFEC), Oficina Nacional de la Caça (ONC), Aliança Rural, Unió de Criadors del Toro de Lidia (UCTL), Federació Nacional de Comunitats de Regants d'Espanya (FENACORE) i Cooperatives Agroalimentàries.


 


 

El sector cinegético reclamará la retirada de la Ley bienestar animal en la manifestación del 20 de marzo

 

  • Una riada naranja de cazadores exigirá el fin de las políticas anti-caza que está llevando a cabo el Gobierno en un ataque sin precedentes a la línea de flotación de la actividad cinegética 

 

  • El sector reivindicará su importancia como una actividad generadora de economía, fijadora de empleo y que aporta enormes beneficios sociales, económicos, medioambientales y culturales al mundo rural 

 

El sector cinegético, representado a través de la Real Federación Española de Caza (RFEC) y las entidades que forman la Oficina Nacional de la Caza (ONC), reclamará en la próxima manifestación del 20 de marzo la retirada del Anteproyecto de Ley de protección, derechos y bienestar de los animales y el fin de las políticas anti-caza que está llevando a cabo el Gobierno de España en lo que supone un ataque sin precedentes a la línea de flotación de la caza. 

 

Este Anteproyecto de Ley, que actualmente se encuentra en fase en trámite de audiencia e información pública, supondrá el fin de la caza tal y como la conocemos, muy especialmente para los aficionados de la caza con perro, ya que contempla la prohibición de su cría y venta entre particulares, la esterilización obligatoria, la restricción del transporte de más de 5 animales, o la prohibición de trabajar o cazar con los perros hasta que no tengan más de 18 meses de edad.

 

Esta iniciativa legislativa se suma a otros ataques al sector como el nuevo Real Decreto de Núcleos Zoológicos, la modificación del Código Penal que pretende hacer extensible el maltrato animal a todos los animales vertebrados, o la prohibición de la caza de la tórtola, la gestión del lobo, el silvestrismo y la caza en Parque Nacionales. Además, las políticas ecoanimalistas de Europa que se aplicarían en nuestro país, pretenden acabar con la caza de especies como la perdiz, la codorniz o el zorzal y prohibir el uso del plomo sin una alternativa viable. 

 

Por ello, en la gran cita del 20 de marzo, los cazadores representados en una gran riada naranja exigirán el fin de este y otros ataques del Ejecutivo y reivindicarán la importancia de la caza como una actividad generadora de economía, fijadora de empleo y que aporta enormes beneficios sociales, económicos, medioambientales y culturales al mundo rural. Por otro lado, el fin de la caza tendría un impacto negativo sobre la biodiversidad, las especies amenazadas, los ecosistemas, los accidentes de tráfico, la agricultura, la ganadería, la transmisión de enfermedades o la pérdida de empleo, así como un sobrecoste económico para el erario público al dejar de realizar controles poblacionales a través de acciones cinegéticas.

 

2 MILLONES DE PERSONAS

 

Según destaca el presidente de la RFEC, Manuel Gallardo, “el sector cinegético representa directa o indirectamente a 2 millones de personas, aporta más de 6.475 millones de euros anuales al PIB, invierte más de 300 millones de euros anuales en acciones de conservación y mantiene cerca de 200.000 puestos de trabajo, muchos de ellos en la España vaciada. Por ello no es razonable ni justo que un gobierno sacrifique a un grupo de sus ciudadanos en pro de la búsqueda de un voto urbano que está alejado del mundo rural”.

 

La gran movilización del 20 de marzo bajo el lema, “Juntos por el Campo”, está convocada por ASAJA, COAG, UPA, Real Federación Española de Caza (RFEC), Oficina Nacional de la Caza (ONC), Alianza Rural, Unión de Criadores del Toro de Lidia (UCTL), Federación Nacional de Comunidades de Regantes de España (FENACORE) y Cooperativas Agro-alimentarias.

 

 

#juntosporelcampo

#20MRural





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar