Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LA CAÇA, EL MÓN RURAL, INUNDA MADRID EN UNA MANIFESTACIÓ HISTÒRICA



La caça, el món rural, inunda Madrid en una manifestació històrica

20/03/2022
Més de 800.000 persones entre caçadors/es, agricultors, ramaders, gent del món rural han colapsat els carrers de la capital d'Espanya

El 20MRural és dia històric per al camp espanyol. Més de 800.000 persones, 1600 autobusos provinents de diferents punts del país, especialment d'aquelles zones on activitats lligades al medi rural com l'agricultura, la ramaderia o la caça són una font principal de subsistència i desenvolupament, i, per descomptat, ciutadans de Madrid han inundat la capital d'Espanya per mostrar el seu suport al món rural i contra les polítiques que estan asfixiant el camp i les activitats i els costums lligats a ell.


La cita convocada per ASAJA, COAG, UPA, Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC), Oficina Nacional de la Caça (ONC), Unió de Criadors del Toro de Lidia (UCTL), Federació Nacional de Comunitats de Regants d'Espanya (FENACORE) , Cooperatives Agroalimentàries i Aliança Rural, ha provocat el col·lapse de la ciutat en les hores prèvies a la manifestació, on més de 45 tractors, cavalls, ovelles, gossos de rehales, falconers, caçadors, agricultors, ramaders, gent del món rural… han omplert el Passeig de la Castellana en una protesta iniciada a la plaça de l'Emperador Carles V fins a Font de Sant Joan de la Creu, davant del Ministeri de Transició Ecològica.


Sota els lemes 'Junts pel Camp' i 'El món rural desperta' les principals reivindicacions s'han centrat a reclamar uns serveis socials i sanitaris dignes per al món rural, un pla de xoc que paralitzi l'increment continuat dels preus de producció agraris , la reducció de tarifes elèctriques, el cessament dels atacs a activitats com la caça i la retirada de l'avantprojecte de Llei de Benestar Animal, entre moltes altres qüestions. En definitiva, el respecte i la dignificació a la gent del camp i les seves tradicions.


En arribar al final del recorregut situat davant del Ministeri de Transició Ecològica, els presidents de les entitats convocants s'han adreçat als assistents. En primer lloc, ha pres la paraula, Pedro Barato, president d'Asaja, qui ha destacat “aquesta és una mobilització històrica perquè el camp no pot més. El sector agrari ha donat la cara per la societat en temps de pandèmia i el que hem trobat després són atacs indiscriminats per part de Govern i uns increments de costos de producció q han fet que desapareguin dues exploracions ramaderes diàries. Necessitem que es posi peu a paret a aquest disbarat; que es reconegui la dignitat dels professionals agraris i s'arbitrin mecanismes que permetin la rendibilitat de les explotacions”.


Per la seva banda, el secretari general de COAG, Miguel Padilla, ha reclamat la creació de taules interministerials per negociar un pla de xoc urgent i que el Govern intervingui al mercat de l'energia, fixant un preu màxim del preu de la llum i els combustibles . 'És una vergonya que els milers de milions de beneficis caiguts del cel de les elèctriques llasten la producció d'aliments en un context en què la seguretat alimentària d'Europa trontolla per l'impacte de la guerra a Ucraïna' ha remarcat.


El secretari general d'UPA, Lorenzo Ramos, ha demanat al Govern que escolti la veu unànime del camp per lluitar per un medi rural viu i amb futur. Ramos ha denunciat l'especulació que s'està donant a molts productes de manera injustificada. Aquesta especulació incrementa els costos de producció de forma inassumible. “La Llei de la Cadena Alimentària ha d'aplicar-se rigorosament”, ha sentenciat.


El president de Cooperatives Agroalimentàries d'Espanya ha exigit que els aliments no s'utilitzin com a producte reclam i que les importacions compleixin les mateixes exigències que la nostra producció agrícola i ramadera a Espanya ia la Unió Europea. Així mateix, ha demanat un reconeixement i més suport a les cooperatives com a instrument principal de vertebració i millora de la rendibilitat de les explotacions agrícoles i ramaderes; l'accés a mercats de valor i d'adaptació al nou model productiu


El president de la Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC) i coordinador de l'Oficina Nacional de la Caça (ONC), Manuel Gallardo, ha ressaltat que milers de caçadors de tot Espanya han sortit al carrer per dir prou ja de polítiques anticassa de un Govern covard lliurat a ecologistes i animalistes que volen imposar el seu model sense importar-li la vida del món rural. 'La societat ha de triar, animalisme o llibertat. La caça ha arribat a la política i no hi haurà ni un sol vot per als partits que no defensin la caça, perquè a ningú se li oblidi que la caça també vota', ha recordat.


A continuació, Andrés del Campo, president de Fenacore, ha exposat “els regants ens manifestem avui per protestar davant de l'assenyalament i la discriminació que pateix el regadiu a l'agenda del Govern

 


 

EL CAMPO INUNDA MADRID EN UNA MANIFESTACIÓN HISTÓRICA 

 

Más de 800.000 personas entre cazadores, agricultores, ganaderos, y gente de campo han colapsado las calles de la capital de España

 

El 20MRural es día histórico para el campo español. Más de 800.000 personas1600 autobuses provenientes de distintos puntos del país, especialmente de aquellas zonas en las que actividades ligadas al medio rural como la agricultura, la ganadería o la caza son una fuente principal de subsistencia y desarrollo, y, por supuesto, ciudadanos de Madrid han inundado la capital de España para mostrar su apoyo al mundo rural y contra las políticas que están asfixiando al campo y las actividades y costumbres ligadas a él.

 

La cita convocada por ASAJA, COAG, UPA, Real Federación Española de Caza (RFEC), Oficina Nacional de la Caza (ONC), Unión de Criadores del Toro de Lidia (UCTL), Federación Nacional de Comunidades de Regantes de España (FENACORE), Cooperativas Agro-alimentarias y Alianza Rural, ha provocado el colapso de la ciudad en las horas previas a la manifestación, donde más 45 tractores, caballos, ovejas, perros de rehalas, cetreros, cazadores, agricultores, ganaderos, gente del mundo rural… han llenado el Paseo de la Castellana en una protesta iniciada en la plaza del Emperador Carlos V hasta Fuente de San Juan de la Cruz, frente al Ministerio de Transición Ecológica. 

 

Bajo los lemas ‘Juntos por el Campo’ y ‘El mundo rural despierta’ las principales reivindicaciones se han centrado en reclamar unos servicios sociales y sanitarios dignos para el mundo rural, un plan de choque que paralice el incremento continuado de los precios de producción agrarios, la reducción de tarifas eléctricas, el cese de los ataques a actividades como la caza y la retirada del anteproyecto de Ley de Bienestar Animal, entre otras muchas cuestiones. En definitiva, el respeto y dignificación a las gentes del campo y sus tradiciones. 

 

A la llegada al final del recorrido situado frente al Ministerio de Transición Ecológica, los presidentes de las entidades convocantes se han dirigido a los asistentes. En primer lugar, ha tomado la palabra, Pedro Barato, presidente de Asaja quien ha destacado “esta es una movilización histórica porque el campo no puede más. El sector agrario ha dado la cara por la sociedad en tiempos de pandemia y lo que hemos encontrado después son ataques indiscriminados por parte de Gobierno y unos incrementos de costes de producción q han hecho que desaparezcan dos exploraciones ganaderas diarias. Necesitamos que se ponga pie en pared a este disparate; que se reconozca la dignidad de los profesionales agrarios y se arbitren mecanismos que permitan la rentabilidad de sus explotaciones”

 

Por su parte el Secretario General de COAG, Miguel Padilla, ha reclamado la creación de mesas interministeriales para negociar un plan de choque urgente y que el Gobierno intervenga en el mercado de la energía, fijando un precio máximo del precio de la luz y los combustibles. 'Es una vergüenza que los miles de millones de beneficios caídos del cielo de las eléctricas lastren la producción de alimentos en un contexto en el que la seguridad alimentaria de Europa se tambalea por el impacto de la guerra en Ucrania' ha remarcado.

 

El secretario general de UPA, Lorenzo Ramos, ha pedido al Gobierno que escuche la voz unánime del campo para luchar por un medio rural vivo y con futuro. Ramos ha denunciado la especulación que se está dando en muchos productos de forma injustificada. Dicha especulación está incrementando los costes de producción de forma inasumible. “La Ley de la Cadena Alimentaria debe aplicarse a rajatabla”, ha sentenciado.

 

El presidente de Cooperativas Agro-alimentarias de España ha exigido que los alimentos no se utilicen como producto reclamo y que las importaciones cumplan las mismas exigencias que nuestra producción agrícola y ganadera en España y en la Unión Europea.Asimismo, ha pedido un reconocimiento y mayor apoyo a las cooperativas como instrumento principal de vertebración y mejora de la rentabilidad de las explotaciones agrícolas y ganaderas, el acceso a mercados de valor y de adaptación al nuevo modelo productivo

 

El presidente de la Real Federación Española de Caza (RFEC) y coordinador de la Oficina Nacional de la Caza (ONC), Manuel Gallardo, ha resaltado que miles de cazadores de toda España han salido a la calle para decir basta ya de políticas anticaza de un Gobierno cobarde entregado a ecologistas y animalistas que quieren imponer su modelo sin importarle la vida del mundo rural. 'La sociedad tiene que elegir, animalismo o libertad. La caza ha llegado a la política y no habrá ni un solo voto para los partidos que no defiendan la caza, porque a nadie se le olvide que la caza también vota', ha recordado.

 

A continuación, Andrés del Campo, presidente de Fenacore, ha expuesto “los regantes nos manifestamos hoy para protestar frente al señalamiento y la discriminación que sufre el regadío en la agenda del Gobierno. Un desprecio que atenta gravemente contra la España rural y tiene nefastas consecuencias a nivel socioeconómico y demográfico. Algo tan básico como la producción de alimentos se encuentra ahora mismo amenazada por culpa de una planificación totalmente desenfocada que no garantiza el agua para riego. Por ello, los planes hidrológicos deben revisarse para, también, retomar la inversión en obras de regulación, con las que mitigar consecuencias del cambio climático como las inundaciones y las sequías, que este año provocarán pérdidas millonarias en el campo.

 

Por otro lado, Antonio Bañuelos, presidente de Unión de Criadores de Toros de Lidia, ha exclamado “a nosotros no nos subvencionan por chiringuitos ecoverdes, alejados del campo, nosotros los criadores de bravo venimos realizando un ecologismo real en silencio desde hace siglos manteniendo una raza autóctona y conservando espacios de alto valor natural. Por tanto, exigimos respeto a nuestro campo, a nuestras tradiciones, a nuestra ganadería, a nuestra forma de vida”. 

 

Finalmente, esta cita histórica ha sido cerrada por el presidente de Alianza Rural, Fermín Bohórquez, quien ha afirmado “esto es la unión fundamental del campo para defender nuestro presente y nuestro futuro. Somos la mejor marca España, debemos sentir orgullo de la excelencia de nuestros productos, de nuestros paisajes, de lo que somos”, y, ha destacado “hoy es la oportunidad de labrar el mañana y comenzar a trabajar en el post20M en propuestas y soluciones reales que repercutan en beneficio de nuestra gente”.

 

#juntosporelcampo

#20MRural

 

 

 





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar