Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · IMPORTANT

LA RFEC EXIGEIX LA RETIRADA DE L'AVANTPROJECTE DE LLEI DE DRETS DELS ANIMALS



Federació Catalana de Caça 25/03/2022
El text, que seria inconstitucional en vulnerar competències ministerials, viola els principis de seguretat jurídica, transparència i eficiència. També s'exigeix la supressió de la Direcció General dels Drets dels Animals pel seu caràcter animalista

La Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC) exigeix la retirada de l'Avantprojecte de Llei de Protecció, Drets i Benestar dels Animals, atenent a un unànime rebuig social que es va demostrar el passat 20 de març, juntament amb la resta de polítiques anticaça que ha engegat el Govern de Pedro Sánchez i que està atacant la línia de flotació del sector.

 

Aquesta esmena a la totalitat a l'Avantprojecte es recull a les al·legacions que la RFEC presentarà al text, la fase d'audiència i informació pública del qual es tancarà el proper 29 de març i que, de seguir endavant, suposarà la fi de la caça tal com la coneixem. Aquest text seria inconstitucional en vulnerar competències ministerials, ja que a més viola els principis de seguretat jurídica, transparència i eficiència.

 

Tal com van denunciar centenars de milers de persones a la gran manifestació del sector cinegètic diumenge passat, amb aquesta proposta normativa es veurien seriosament afectats tots els caçadors propietaris de gossos, fures, aus de falconeria i de la pràctica del silvestrisme, fet que suposa una immensa majoria dels aficionats a aquesta activitat.

 

SUPRESSIÓ DE LA DG DE DRETS DELS ANIMALS

 

El president de la RFEC, Manuel Gallardo, ha exigit la supressió de la direcció general de Drets dels Animals amb Sergio García Torres al capdavant, pel seu marcat caràcter animalista, “i el seu sectarisme en no tenir en compte les necessitats del sector cinegètic per elaborar una llei que afecta directament i de manera molt perjudicial la caça. El Govern no pot fer orelles sordes i ha d'atendre el clam popular i les reivindicacions de la marea taronja, perquè no hi haurà ni un sol vot als partits que no defensin la caça”.

 

La RFEC fa una crida i posa a disposició de tots els caçadors i persones que vulguin tombar aquest Avantprojecte de Llei un model d'al·legacions a la web de la RFEC i que trobareu també en aquesta pàgina web perquè, a nivell particular i atenent el seu dret legítim, puguin presentar-les davant del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030. Per a Gallardo, “la mostra d'unió i força del passat 20 de març és tan sols el principi, ara tenim una nova oportunitat per demostrar a aquest Govern del que la caça és capaç i per això tots hem de presentar al·legacions per poder tombar aquest despropòsit d'Avantprojecte de llei”.

 


 

 

 

La RFEC exige la retirada del Anteproyecto de Ley de Derechos de los Animales 

 

  • El texto, que sería inconstitucional al vulnerar competencias ministeriales, viola también los principios de seguridad jurídica, transparencia y eficiencia

 

  • Manuel Gallardo exige además la supresión de la dirección general de Derechos de los Animales por su marcado carácter animalista y no tener en cuenta a las entidades del sector cinegético

 

 

La Real Federación Española de Caza (RFEC) exige la retirada del Anteproyecto de Ley de Protección, Derechos y Bienestar de los Animales, atendiendo al unánime rechazo social que se demostró el pasado 20 de marzo, junto al resto de las políticas anti-caza que ha puesto en marcha el Gobierno de Pedro Sánchez y que está atacando a la línea de flotación del sector.

 

Esta enmienda a la totalidad al Anteproyecto se recoge en las alegaciones que la RFEC presentará al texto, cuya fase de audiencia e información pública se cerrará el próximo 29 de marzo y que, de seguir adelante, supondrá el fin de la caza tal y como la conocemos. Este texto sería inconstitucional al vulnerar competencias ministeriales, ya que además viola los principios de seguridad jurídica, transparencia y eficiencia.

 

Tal y como denunciaron cientos de miles de personas en la gran manifestación del sector cinegético el pasado domingo, con esta propuesta normativa se verían seriamente afectados todos los cazadores propietarios de perros, hurones, aves de cetrería y de la práctica del silvestrismo, lo que supone una inmensa mayoría de los aficionados a esta actividad.

 

SUPRESIÓN DE LA DG DE DERECHOS DE LOS ANIMALES

 

El presidente de la RFEC, Manuel Gallardo, ha exigido la supresión de la dirección general de Derechos de los Animales con Sergio García Torres a la cabeza, por su marcado carácter animalista, “y su sectarismo al no tener en cuenta las necesidades del sector cinegético para elaborar una ley que afecta directamente y de forma muy perjudicial a la caza. El Gobierno no puede hacer oídos sordos y tiene que atender al clamor popular y a las reivindicaciones de la marea naranja, porque no habrá ni un solo voto a los partidos que no defiendan la caza”.

 

La RFEC hace un llamamiento y pone a disposición de todos los cazadores y personas que quieran tumbar este Anteproyecto de Ley un modelo de alegaciones en la web de la RFEC para que, a nivel particular y atendiendo a su legítimo derecho, puedan presentarlas ante el Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030. Para Gallardo, “la muestra de unión y fuerza del pasado 20 de marzo es tan sólo el principio, ahora tenemos una nueva oportunidad para demostrarle a este Gobierno de lo que la caza es capaz y por eso todos debemos presentar alegaciones para poder tumbar este despropósito de Anteproyecto de Ley”.





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar