Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LA FEDERACIÓ CATALANA DE CAÇA I LA GENERALITAT COINCIDEIXEN EN DEFENSAR QUE LA GUATLLA NO ÉS UNA ESPÈCIE EN PERILL D’EXTINCIÓ



La Federació Catalana de Caça i la Generalitat coincideixen en defensar que la guatlla no és una espècie en perill d’extinció

La Federació Catalana de Caça i la Generalitat coincideixen en defensar que la guatlla no és una espècie en perill d’extinció

21/04/2022
El president de la FCC Sergi Sánchez celebra que Generalitat i Federació coincideixin en la defensa de la guatlla com a espècie no amenaçada de cara al Comitè que es celebra aquest divendres 22 d’abril a Madrid i on s’entrarà en debat per aquesta qüestió.

El president de la Federació Catalana de Caça ha estat en contacte amb els Departaments d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi del DACC i d’Acció Climàtica en relació a la postura a prendre a la reunió del Comitè de Fauna y Flora que es celebra aquest divendres 22 d'abril a Madrid, on es debatrà la possible declaració de la guatlla com una espècie en perill d’extinció a Espanya, una decisió que de facto suposaria la prohibició de la seva caça.

 

 

El posicionament comú és defensar el què ja succeeix a Catalunya, on la Guatlla no està incorporada en el Catàleg de Fauna Amenaçada.

 

Rigorosos estudis científics realitzats per la Universitat de Lleida i per la Fundación Artemisan justifiquen aquest criteri mitjançant un informe detallat que ja va ser adreçat al Comité Científico de Flora y Fauna Silvestres del MITERD, en contra de la voluntat de incloure Coturnix com espècie en perill d’extinció en el Catálogo Español de Especies Amenazadas (CEEA).

 

El Departament d’Acció Climàtica considera que la Guatlla no està en perill d’extinció i com succeeix a Catalunya, no es tracta d’una espècie amenaçada, per això es requerirà al Ministerio que abans de prendre cap decisió es doti d’informes més extensius i treballi amb la màxima informació possible.

 


 

La Federación Catalana de Caza y la Generalitat coinciden en defender que la codorniz no es una especie en peligro de extinción

 

El presidente de la Federación Catalana de Caza ha estado en contacto con los Departamentos de Ecosistemas Forestales y Gestión del Medio del DACC y de Acción Climática en relación a la postura a tomar en la reunión del Comité de Fauna y Flora que se celebra mañana viernes 22 en Madrid, donde se debatirá la posible declaración de la codorniz como una especie en peligro de extinción en España, un decisión que de facto supondría la prohibición de su caza.

 

El presidente de la FCC Sergi Sánchez celebra que Generalitat y Federación coincidan en la defensa de la codorniz como especie no amenazada de cara al Comité que se celebra este viernes 22 de abril en Madrid y en la que se entrará en debate por esta cuestión.


El posicionamiento común es defender lo que ya sucede en Cataluña, donde la codorniz no está incorporada en el Catálogo de Fauna Amenazada.


Rigurosos estudios científicos realizados por la Universidad de Lleida y por la Fundación Artemisan justifican este criterio mediante un informe detallado que ya fue dirigido al Comité Científico de Flora y Fauna Silvestres del MITERD, en contra de la voluntad de incluir a Coturnix como especie en peligro de extinción en el Catálogo Español de Especies Amenazadas (CEEA).


El Departamento de Acción Climática considera que la codorniz no está en peligro de extinción y como sucede en Cataluña, no se trata de una especie amenazada, por eso se requerirá al Ministerio que antes de tomar ninguna decisión se dote de informes más extensivos y trabaje con la máxima información posible.





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar