Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LA RFEC SOL·LICITA LA RETIRADA DE L'AVANTPROJECTE DE MODIFICACIÓ DEL CODI PENAL



La RFEC sol·licita la retirada de l'avantprojecte de modificació del Codi Penal

25/04/2022
Aquest avantprojecte podria posar fi a l'activitat cinegètica en estendre la tipificació de maltractament animal a tots els animals vertebrats

La Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC) ha sol·licitat al Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 la retirada de l'avantprojecte de Llei Orgànica de modificació de la Llei Orgànica 10/1995, de 23 de novembre, del Codi Penal, que podria posar fi a l'activitat cinegètica en estendre la tipificació de maltractament animal a tots els animals vertebrats.



Aquesta nova esmena a la totalitat es recull a les al·legacions que la RFEC ha presentat al text ja que, si es duu a terme aquesta reforma impulsada per la direcció general dels Drets dels Animals, qualsevol dany o lesió no imprudent i no justificada cap als animals seria considerada com a delicte, assimilant-se el tractament legal de les lesions al dels humans, per la qual cosa generaria tal inseguretat jurídica que suposaria la fi d'activitats essencials com la caça, la ramaderia i la pesca.



Pel president de la RFEC, Manuel Gallardo, amb aquesta nova iniciativa legislativa, que es presenta setmanes després de la Llei de Drets dels Animals, es continua donant resposta al full de ruta anticassa del Govern d'Espanya liderat pels Ministeri de Podem . “Aquesta iniciativa només atén a donar resposta als interessos ideològics del lobby animalista mitjançant un nou atac al sector cinegètic i una crispació social innecessària a favor d'una minoria radical que no representa les veritables inquietuds de la societat. Però seguirem donant la batalla per tombar aquest nou despropòsit legislatiu”, assegura Gallardo.

 


 

La RFEC solicita la retirada del anteproyecto de modificación del Código Penal

 

Este anteproyecto podría acabar con la actividad cinegética al extender la tipificación de maltrato animal a todos los animales vertebrados


La Real Federación Española de Caza (RFEC) ha solicitado al Ministerio de Derechos Sociales y Agenda 2030 la retirada del anteproyecto de Ley Orgánica de modificación de la Ley Orgánica 10/1995, de 23 de noviembre, del Código Penal, que podría acabar con la actividad cinegética al extender la tipificación de maltrato animal a todos los animales vertebrados.



Esta nueva enmienda a la totalidad se recoge en las alegaciones que la RFEC ha presentado al texto ya que, de llevarse a cabo esta reforma impulsada por la dirección general de los Derechos de los Animales, cualquier daño o lesión no imprudente y no justificada hacia los animales sería considerada como delito, asimilándose el tratamiento legal de las lesiones al de los humanos, por lo que generaría tal inseguridad jurídica que supondría el fin de actividades esenciales como la caza, la ganadería y la pesca.



Para el presidente de la RFEC, Manuel Gallardo, con esta nueva iniciativa legislativa, que se presenta semanas después de la Ley de Derechos de los Animales, se continúa dando respuesta a la hoja de ruta anticaza del Gobierno de España liderada por los Ministerio de Podemos. “Esta iniciativa sólo atiende a dar respuesta a los intereses ideológicos del lobby animalista a través de un nuevo ataque al sector cinegético y una crispación social innecesaria en favor de una minoría radical que no representa a las verdaderas inquietudes de la sociedad. Pero seguiremos dando la batalla para tumbar este nuevo despropósito legislativo”, asegura Gallardo.






Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar