Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · IMPORTANT

EL GO PREVPA ORGANITZA UN TALLER ONLINE SOBRE REGULACIÓ DE LES POBLACIONS DE JABALÍ MITJANÇANT L'EFICÀCIA CINEGÈTICA



Federació Catalana de Caça 10/05/2022
Es durà a terme de forma telemàtica el 11 de maig i està adreçat al subsector cinegètic i persona de les administracions públiques

El Grup Operatiu de prevenció davant de la Pesta Porcina Africana (GO PREVPA) continua amb la seva tasca formativa organitzant el taller online especialitzat en “Innovació en millora de l'eficàcia cinegètica per a la regulació de poblacions de porc senglar”, dirigit al subsector cinegètic i personal de les administracions públiques.

 

Aquest taller gratuït s'impartirà en tres dates per facilitar l'assistència; l'11 de maig i 14 de juny en horari de matí (10:00-13:20h.) i el 7 de juny en horari de tarda (16:00-19:20h.).

 

Una desena d'experts amb una llarga trajectòria investigadora i de gestió conformen el panell d'aquest taller, que pretén transferir les eines d'eficàcia cinegètica més innovadores per a la regulació de poblacions de porc senglar. D'aquesta manera, s'abordarà la dinàmica poblacional d'aquests suits silvestres, analitzant els darrers avenços disponibles per monitoritzar-los i controlar-los, ja que ambdós factors són eines claus per prevenir la Pesta Porcina Africana (PPA).

 

Les jornades es dividiran en ponències de mitja hora de durada, mentre que durant la darrera hora es durà a terme una taula rodona constituïda per representants especialitzats en gestió cinegètica on es debatran sobre alguns dels punts exposats al llarg de lactivitat.

 

Programa

 

L'obertura del taller anirà a càrrec de Jaime Hurtado, en representació de l'Associació Interprofessional de la Carn de Caça (ASICCAZA), que exposarà breument les línies d'actuació principals del projecte GO PREVPA. El professor Joaquín Vicente, de l'Institut de Recerca en Recursos Cinegètics (IREC), s'encarregarà d'impartir la primera ponència, parlant sobre la dinàmica poblacional del porc senglar i la seva problemàtica. A continuació, el també investigador de l'IREC, Pelayo Acevedo, intervindrà amb la xerrada “Monitorització com a eina imprescindible de gestió”.

 

Hi haurà lloc per a un petit descans abans de la ponència de l'investigador Christian Gortázar (IREC), que porta per nom “Opcions per al control del porc senglar com a eina davant de la PPA”. L'última de les ponències anirà a càrrec d'un representant de l'administració autonòmica, encara per confirmar, que parlarà sobre la promoció de l'eficàcia cinegètica a les comunitats autònomes.

 

La jornada finalitzarà amb una taula rodona on es debatran els punts tractats a les dues últimes xerrades. Comptarà amb la presència de Maria Teresa González, en representació de l´Associació de Propietaris Rurals per a la Gestió Cinegètica i Conservació del Medi Ambient d´Extremadura (APROCA Extremadura); Gonzalo Varas (Fundació Artemisan); Juan Herrera, en representació de la Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC); Nicolas Urbani, de la Federació Aragonesa de Caça (FARCAZA); Oskar Berdión, de l'Associació ArabaCaza; i Llanos Gabaldón, com a representant de la Junta de Comunitats de Castella-la Manxa.

 

Les inscripcions al taller, que es realitzarà a través de la plataforma Zoom, es poden fer al següent enllaç: 

 

Inscripcions

 

Així mateix, els propers dies s'obriran també les inscripcions tant per al tercer dels tallers que el GO PREVPA ha organitzat; “Aspectes positius de la caça i paper del caçador i ramader”, com per a les dues jornades restants del taller “Innovació en bioseguretat per a la reducció de riscos associats al porc senglar”.

 


 

El GO Prevpa organiza un taller online sobre regulación de las poblaciones de jabalí mediante la eficacia cinegética

 

  • Se celebra de forma telemática el 11 de mayo y está dirigido al subsector cinegético y personal de las administraciones públicas

 

  • El director técnico de la RFEC, Juan Herrera, interviene en una mesa redonda para analizar la importancia del control cinegético en la gestión de la especie

 

El Grupo Operativo de prevención frente a la Peste Porcina Africana (GO PREVPA) continúa con su labor formativa organizando el taller online especializado en “Innovación en mejora de la eficacia cinegética para la regulación de poblaciones de jabalí”, dirigido al subsector cinegético y personal de las administraciones públicas. 

 

Este taller gratuito se impartirá en tres fechas distintas para facilitar la asistencia; el 11 de mayo y 14 de junio en horario de mañana (10:00-13:20h.) y el 7 de junio en horario de tarde (16:00-19:20h.).

 

Una decena de expertos con una larga trayectoria investigadora y de gestión conforman el panel de este taller, que pretende transferir las más innovadoras herramientas de eficacia cinegética para la regulación de poblaciones de jabalí. De esta manera, se abordará la dinámica poblacional de estos suidos silvestres, analizando los últimos avances disponibles para su monitorización y control, ya que ambos factores son herramientas claves para prevenir la Peste Porcina Africana (PPA).

 

Las jornadas se dividirán en ponencias de media hora de duración, mientras que durante la última hora se llevará a cabo una mesa redonda constituida por representantes especializados en gestión cinegética donde se debatirán sobre algunos de los puntos expuestos a lo largo de la actividad. 

 

Programa

 

La apertura del taller correrá a cargo de Jaime Hurtado, en representación de la Asociación Interprofesional de la Carne de Caza (ASICCAZA), que expondrá brevemente las principales líneas de actuación del proyecto GO PREVPA. El profesor Joaquín Vicente, del Instituto de Investigación en Recursos Cinegéticos (IREC), se encargará de impartir la primera ponencia, hablando sobre la dinámica poblacional del jabalí y su problemática. A continuación, el también investigador del IREC, Pelayo Acevedo, intervendrá con su charla “Monitorización como herramienta imprescindible de gestión”.

 

Habrá lugar para un pequeño descanso antes de la ponencia del investigador Christian Gortázar (IREC), que lleva por nombre “Opciones para el control del jabalí como herramienta frente a la PPA”. La última de las ponencias estará a cargo de un representante de la administración autonómica, todavía por confirmar, que hablará sobre la promoción de la eficacia cinegética en las comunidades autónomas.

 

La jornada finalizará con una mesa redonda en donde se debatirán los puntos tratados en las dos últimas charlas. Contará con la presencia de María Teresa González, en representación de la Asociación de Propietarios Rurales para la Gestión Cinegética y Conservación del Medio Ambiente de Extremadura (APROCA Extremadura); Gonzalo Varas (Fundación Artemisan); Juan Herrera, en representación de la Real Federación Española de Caza (RFEC); Nicolas Urbani, de la Federación Aragonesa de Caza (FARCAZA); Oskar Berdión, de la Asociación ArabaCaza; y Llanos Gabaldón, como representante de la Junta de Comunidades de Castilla-La Mancha.

 

Las inscripciones al taller, que se realizará a través de la plataforma Zoom, se pueden hacer en el siguiente enlace (https://forms.gle/HXmY3h1wEzuXqEpD9). Asimismo, en los próximos días se abrirán también las inscripciones tanto para el tercero de los talleres que el GO PREVPA ha organizado; “Aspectos positivos de la caza y papel del cazador y ganadero”, como para las dos jornadas restantes del taller “Innovación en bioseguridad para la reducción de riesgos asociados al jabalí”.





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar