Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

PARTICIPA AL PROJECTE COTURNIX, LA TEVA COL·LABORACIÓ ÉS CLAU PER A LA DEFENSA DE L’EXTRACCIÓ SOSTENIBLE DE LA GUATLLA



Participa al projecte Coturnix, la teva col·laboració és clau per a la defensa de l’extracció sostenible de la guatlla

28/07/2022
El futur de la caça de la guatlla és a les vostres mans. Col·laboreu amb aquest projecte, impulsat per Mutuasport, amb col·laboració de la Fundación Artemisan i les diferents federacions de caça, per al seguiment i la caça sostenible d'aquesta espècie.

COM PUC COL·LABORAR?

 

La manera de col·laborar és molt senzilla. Des de la Federació, i les diferents Representacions Territorials, us proporcionarem uns sobres (sigui a la societat o a caçadors/es de manera  individual), per emmagatzemar l'última part de l'ala i emplenar la informació referent a l'animal i l'hàbitat on es trobava, aquesta informació la trobarem escrita en el mateix sobre. 

 

DEMANEU ELS SOBRES A LES OFICINES CENTRALS DE LA FCC O A LES DIFERENTS REPRESENTACIONS TERRITORIALS

 

MOLT IMPORTANT

 

Si us plau, sol·liciteu els vostres sobres, si és possible, abans del dia 8 d’agost

  

PROCEDIMENT

 

Un cop realitzat aquest treball teniu diverses opcions per fer-nos arribar les mostres

 

  • Cada caçador pot enviar les mostres, amb el sobre tancat, a l'adreça indicada a la part inferior del sobre o a les seus de les Representacions Territorials de la FCC.
  • Les mostres es poden guardar en un lloc fresc i sec i enviar una vegada finalitzi el període hàbil de caça de la mitja veda.
  • Escollir una persona encarregada d'emmagatzemar les mostres de tota l'APC i enviar-les en finalitzar la mitja veda. Si enviar les mostres suposa un inconvenient, els responsables de Coturnix les poden passar a recollir, sempre que hi hagi una elevada quantitat de mostres.
  • Si esteu interessats a participar en el projecte, envieu un correu a info@fclleida.cat o fcctecnicfedercat@gmail.com, o als telèfons 609 21 11 10 (Alex Lozano) / 685 38 69 77 (Dani Camacho) i ens posarem en contacte amb tu.

 

REGISTRA LES TEVES JORNADES DE CAÇA DE LA GUATLLA MITJANÇANT L’ENQUESTA CREADA A TAL EFECTE I QUE TROBAREU AL SEGÜENT ENLLAÇ

 

https://forms.gle/oPfqmnL7Yu5NnXSd6

 

La teva col·laboració a COTURNIX és important, amb les teves dades evaluem l’estat de conservació de la guatlla.

 

 

QUÉ ÉS EL PROJECTE COTURNIX

 

El Projecte Coturnix és una iniciativa de ciència ciutadana per al seguiment i la gestió sostenible de la guatlla. Un projecte impulsat per Mutuasport que sorgeix per avaluar l'estat de conservació de la guatlla a Espanya. Així mateix, pretén aprofundir aspectes de la seva biologia i ecologia. Alhora, busca promoure una gestió i caça sostenible de les seves poblacions.

 

La guatlla és una petita au migradora que ocupa els hàbitats herbacis de la península ibèrica. En la migració estival, la guatlla arriba fins al centre d'Europa per diverses rutes i Espanya és el principal territori de la ruta de l'oest europeu. Durant la reproducció, la guatlla es distribueix més àmpliament per tot França que a Espanya. No obstant això, el nombre de guatlles, la quantitat de postes i el seu aprofitament cinegètic és molt més gran al nostre país. A més, cada vegada són més les guatlles que es mantenen sedentàries, assentant-se en zones del sud-oest espanyol.

 

Principals objectius del Projecte Coturnix

 

  • Avançar en el coneixement de l'estat de conservació de la guatlla i del seu aprofitament cinegètic.
  • Construir una xarxa de seguiment de la guatlla per tot el territori nacional.
  • Desenvolupar un programa de censos específic per a la guatlla
  • Fer un seguiment de la collita del cereal i veure'n l'impacte a les poblacions de guatlla.
  • Examinar tècniques de maneig agrari per augmentar la reproducció de la guatlla.
  • Experimentar amb tecnologia satelital ‘Argos’ el seguiment de la migració.
  • Monitoritzar l'activitat cinegètica i el seu impacte sobre la població de guatlla.

 

Metodologia emprada

 

La investigació científica està liderada pel Doctor Jesús Nadal, de la Universitat de Lleida. A més, comptem amb dinamitzadors regionals per augmentar la participació dels caçadors a les diferents comunitats autònomes. Durant 4 anys construirem una xarxa de ciència ciutadana a tot Espanya per obtenir dades de cens i captures de guatlla. Tot plegat, gràcies al suport de MUTUASPORT, amb la col·laboració de Fundació Artemisan, RFEC i les federacions autonòmiques de caça.

 

Així, pretenem estabilitzar almenys vuit àrees per al seguiment minuciós de l'espècie. Hi realitzarem tasques de cens, anellament, seguiment de la collita, monitorització de caça i recollida de mostres biològiques. L'estructuració del treball en equip té, com a darrera finalitat, arribar a les societats de caçadors i els seus integrants, ja que són la base d'aquest projecte de ciència ciutadana.

 

A més, gràcies a l'última tecnologia disponible, dispositius de seguiment GPS/Argos, augmentarem el coneixement sobre la biologia i ecologia de la guatlla. Per fer-ho, marcarem diversos exemplars amb aquests dispositius. Igualment, treballarem amb agricultors i propietaris per desenvolupar pràctiques agràries compatibles amb la conservació de la guatlla.



Participa al projecte Coturnix




Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar