Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

EL PARLAMENT EUROPEU VOL PROHIBIR LA IMPORTACIÓ DE TROFEUS DE CAÇA



El Parlament Europeu vol prohibir la importació de Trofeus de Caça

10/10/2022
Davant d'aquest nou atac a l'activitat, l'entitat anima tots els caçadors que participin a la campanya de recollida de firmes de FACE #FirmaPorLaCaza per evitar que Brussel·les segueixi comprometent el futur de la caça i la conservació

El Parlament Europeu, dins de la seva ofensiva i deriva animalista, ha impulsat una votació amb què pretén prohibir la importació dels trofeus de caça a Europa a través d'una proposta de resolució sobre els objectius estratègics de la UE, per a la 19a reunió de la Conferència de les Parts de la Convenció sobre el Comerç Internacional d'Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestre (CITES), que se celebraran a Panamà del 14 al 25 de novembre del 2022.

 

Aquesta prohibició es recull al punt 39 d'aquesta resolució on s'insta la Comissió i els Estats membres que adoptin mesures eficaces immediates en el marc dels seus compromisos esbossats en l'estratègia de la UE sobre biodiversitat per prohibir la importació de trofeus de caça derivats d'espècies incloses als Apèndixs de la CITES'. Al text es fa referència de manera incorrecta i confusa a l'Estratègia de Biodiversitat de la UE, ja que no té en compte que hi ha un marc jurídic sòlid i ben establert per al comerç d'espècies silvestres de la UE.

 

En aquest marc tampoc s'han considerat els criteris científics i de sostenibilitat ecològica que sí que recullen als reglaments de la UE, posant en perill casos reeixits de conservació de moltes espècies silvestres, i podent crear grans conflictes entre organitzacions conservacionistes i altres parts interessades. Tot i que aquesta proposta no vincula la Comissió Europea sí que pretén donar una orientació i marcar el camí a l'organisme sobre els objectius estratègics de la UE per a CITES, fet que suposa un clar i nou atac al sector cinegètic perpetrat des de Brussel·les.

 

Des de la Reial Federació Espanyola de Caça (RFEC) es va instar els eurodiputats espanyols que votessin en contra del punt que finalment va ser aprovat per 455 vots a favor i 129 vots en contra. Davant d'aquesta crida, només els europarlamentaris espanyols del PP i VOX hi van votar en contra.

 

Davant d'aquest nou atac directe a l'activitat cinegètica per part de Brussel·les, la RFEC anima tots els caçadors espanyols a participar en la campanya de recollida de firmes de FACE #FirmaPorLaCaza per evitar que la Comissió Europea continuï legislant contra el sector i posant en perill el futur de la caça i la conservació a Europa.

 

Amb més de 140.000 signatures recollides fins ara, la campanya pretén donar un toc d'atenció a les principals institucions polítiques d'Europa perquè comptin amb el sector en els assumptes que afecten una activitat que practiquen més de 7 milions de caçadors al vell continent.

 


 

 

 

El Parlamento Europeo pretende prohibir la importación de trofeos de caza 

 

  • La RFEC instó a los eurodiputados españoles a que votaran en contra del punto 39 de la resolución sobre los objetivos estratégicos de la UE para la 19ª reunión de la CoP19 sobre el CITES

 

  • Ante este nuevo ataque a la actividad, la entidad anima a todos los cazadores a que participen en la campaña de recogida de firmas de FACE #FirmaPorLaCaza para evitar que Bruselas siga comprometiendo el futuro de la caza y la conservación

 

El Parlamento Europeo, dentro de su ofensiva y deriva animalista, ha impulsado una votación con la que pretende prohibir la importación de los trofeos de caza en Europa a través de una propuesta de resolución sobre los objetivos estratégicos de la UE, para la 19ª reunión de la Conferencia de las Partes de la Convención sobre el Comercio Internacional de Especies Amenazadas de Fauna y Flora Silvestre (CITES), que se celebrarán en Panamá del 14 al 25 de noviembre de 2022. 

 

Esta prohibición se recoge en el punto 39 de dicha resolución donde se ‘insta a la Comisión y a los Estados miembros a que adopten medidas eficaces inmediatas en el marco de sus compromisos esbozados en la estrategia de la UE sobre biodiversidad para prohibir la importación de trofeos de caza derivados de especies incluidas en los Apéndices de la CITES’. En el texto se hace referencia de forma incorrecta y confusa a la Estrategia de Biodiversidad de la UE, ya que no tiene en cuenta que existe un marco jurídico sólido y bien establecido para el comercio de especies silvestres de la UE. 

 

En ese marco tampoco se han considerado los criterios científicos y de sostenibilidad ecológica que sí recogen en los reglamentos de la UE, poniendo en peligro casos exitosos de conservación de muchas especies silvestres, y pudiendo crear grandes conflictos entre organizaciones conservacionistas y otras partes interesadas. Aunque esta propuesta no vincula a la Comisión Europea sí que pretende dar una orientación y marcar el camino al organismo sobre los objetivos estratégicos de la UE para CITES, lo que supone un claro y nuevo ataque al sector cinegético perpetrado desde Bruselas. 

 

Desde la Real Federación Española de Caza (RFEC) se instó a los eurodiputados españoles a que votaran en contra de dicho punto que finalmente fue aprobado por 455 votos a favor y 129 votos en contra. Ante este llamamiento, tan sólo los europarlamentarios españoles del PP y VOX votaron en contra. 

Ante este nuevo ataque directo a la actividad cinegética por parte de Bruselas, la RFEC anima a todos los cazadores españoles a que participen en la campaña de recogida de firmas de FACE #FirmaPorLaCaza para evitar que la Comisión Europea continúe legislando contra el sector y poniendo en peligro el futuro de la caza y la conservación en Europa. 

 

Con más de 140.000 firmas recogidas hasta el momento, la campaña pretende dar un toque de atención a las principales instituciones políticas de Europa para que cuenten con el sector en los asuntos que afectan a una actividad que practican más de 7 millones de cazadores en el viejo continente. 





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar