Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

25N: DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LES DONESFCC + UFEC 25N CONTRA VIOLENCIA MASCLÍSTA

25/11/2022
MANIFEST

Amb motiu del dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, la Federació Catalana de Caça, junt a les diferents federacions esportives del país i amb la Unió de Federacions Esportives de Catalunya -la UFEC- volem reafirmar el nostre compromís amb la lluita contra les discriminacions i violències que pateixen les dones en tots els àmbits de la seva vida, i cel·lebrar la tasca de les federacions esportives del país per avançar cap a una societat igualitària a través de l’esport.

 

Estem convençudes que el camí per eliminar les violències ha de ser:

 

Promovent l'intercanvi d’experiències. Perquè clubs i federacions ja han posat en marxar programes d’actuacions per fer sentir la veu de les esportistes, les tècniques i les directives, i el seu coneixement i actuacions pot fer avançar a la resta de les entitats.

 

Amb voluntat global. Per poder inspirar-nos de com es treballa en altres països en els que s’han aconseguit experiències positives per permetre a dones i nenes la pràctica esportiva en llibertat i seguretat, i desenvolupar projectes conjuntament amb entitats més enllà de les nostres fronteres.

 

Apostant per la formació. Perquè es tracta d’una eina clau per tal de prevenir, detectar i actuar davant les diferents situacions de violència que poden patir les dones, i perquè tenim a disposició dels nostres clubs i federacions programes de formació per tal d’aconseguir-ho.

 

Sostingut per les administracions. El nostre sector funciona gràcies a la tasca voluntària de milers de persones i del seu compromís amb l’esport i els seus valors. La lluita contra la violència contra les dones no podrà ser efectiva sense recursos específics per a les nostres entitats. Necessitem que la voluntat de canvi i de lluita es tradueixi en recolzament econòmic i fons per aconseguir-ho.

 

Volem recordar que tot i així, les diferents federacions esportives de Catalunya, com la FCC, treballem des de fa anys per promoure l’esport femení i per dotar les entitats de eines i protocols per prevenir i erradicar qualsevol tipus de violència específica que les nenes i dones puguin viure en l’esport.

 

L'esport és una poderosa eina de transformació de la societat. Avui afirmem la voluntat d’eliminar qualsevol violència sexista dels nostres camps i competicions, i avançar cap a la igualtat efectiva i la llibertat de totes les persones.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar