Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CAÇA MENOR

CAPTURADA A CATALUNYA UNA BECADA ANELLADA AL DEPARTAMENT 26 DE FRANÇA



Anellament científic, caça i distància entre punt d´anellament i punt de captura

04/04/2023
Un caçador de Santa Cristina d’Aro ha sigut el protagonista de l’excepcional captura

410 km en direcció sud-oest és la distància en línia recta que ha recorregut una becada que ha estat capturada a Santa Cristina d’Aro per part del caçador J. Cama. Aquest càlcul ha pogut dur-se a terme gràcies a l’anellament científic, un mètode d’estudi de les poblacions d’ocells que consisteix en individualitzar els exemplars mitjançant la col·locació d’una anella metàl·lica o plàstica amb una inscripció única a la seva pota, el qual permet estudiar aspectes de la seva biologia, que no es possible conèixer mitjançant altres mètodes d’estudi.

 

La becada va ser anellada al març de 2022 a Crépol, municipi francès situat al departament de la Droma (26), a la regió d’Alvèrnia-Roine-Alps, i han transcorregut 315 dies fins la seva captura per terres catalanes, concretament a Santa Cristina d’Aro, Girona.

 

Aquesta captura d’alt valor científic és excepcional, no només perquè ha permès conèixer el recorregut de l’au i els dies que han transcurregut durant aquest viatge, sinó perquè és una situació que pot donar-se molt poques vegades durant un mateix any.


L’anellament científic s’ha convertit en una eina utilitzada àmpliament pel col·lectiu científic per respondre a preguntes sobre múltiples aspectes de la vida dels ocells silvestres, quants anys viuen, quan pesen, quina diferència hi ha entre mascles i femelles, fenologia de la migració, variació en els aspectes poblacionals, demografia, supervivència i productivitat entre les diferents regions.

 

Recordeu, si captureu un ocell anellat la FCC posa a disposició dels caçadors aquest servei per poder gestionar l’anella i conèixer les dades de l’ocell capturat.





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar