Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LA FCC ANIMA AL COL·LECTIU CAÇADOR A DENUNCIAR QUALSEVOL TIPUS D'ATAC PATIT PEL SOL FET DE PRACTICAR L'ACTIVITAT CINEGÈTICALa FCC anima al col·lectiu caçador a denunciar qualsevol tipus d'atac patit  pel sol fet de practicar l'activitat cinegètica

21/08/2023
Coincidint amb l´inici de la mitja veda a Catalunya, uns caçadors han estat víctimes d’un atac dels vàndals “anticaça” en un vedat lleidatà. Una agressió intolerable, que esperem acabi en mans de la justícia i amb un càstig exemplar per als seus causants.

Des de la Federació Catalana de Caça i les nostres Representacions Territorials us recordem que si sou víctimes d’aquesta mena d’agressions compteu amb tota la nostra col·laboració, assessorament i suport legal per tramitar la denúncia i acompanyar-vos en tot el procés. Cap agressió, atac, insult, assetjament sense denúncia.
 
 

En aquest sentit, responsables federatius, a més d'oferir el serveis jurídics de la Federació i l'acompanyament a la víctima d'aquesta agressió, també s'han posat en contacte amb representants dels Agents Rurals a Lleida i del DACC, per què vetllin per la seguretat del col·lectiu i esmercin tots els seus esforços per evitar aquestes accions, així com per perseguir i castigar als seus autors.

 

 

Malauradament, els atacs contra els caçadors i caçadores de Catalunya són una constant per part dels mal anomenats animalistes, anticaça, ja que la definició correcta seria, senzillament, vàndals; això, en el millor dels casos.  Des de la Federació Catalana de Caça sempre hem manifestat que cadascú pot defensar, d’acord amb la legalitat vigent, qualsevol posició a favor o en contra de la caça; però mai emprant la violència, com tan sovint ho fan, amb gran impunitat, aquests vàndals. 

 

Tot i la reiteració d’aquestes accions violentes –personals i/o materials-, de cap manera podem considerar-les com un danys col·laterals pel sol fet de pràcticar l'activitat cinegètica, completament legal i regulada. Cal denunciar tots aquests atacs i instar a les autoritats competents a actuar amb tot el rigor que permeti la llei contra els autors d’aquest actes vandàlics i d’odi contra la caça i els caçadors i caçadores de Catalunya.  

 

Finalment recordar, que si sou víctimes d’una acció vandàlica dels 'animalistes, dels anticaça” el més important és constatar correctament els fets, els danys soferts, cercar testimonis i denunciar-ho davant les autoritats competents i, si escau, iniciar un procés judicial;  però en cap cas s'ha de caure en la provocació dels agressors i enfrontar-se física o verbalment amb ells. Recordeu que en la denúncia dels fets, assessorament i possible procés judicials compteu amb la col·laboració de la Federació Catalana de Caça i les seves Representacions Territorials i els seus serveis jurídics.

 

Visca la caça

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar