Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

INICIATIVA I LA CUP RECLAMEN LA NUL·LITAT DE L’ERO A FORESTAL CATALANAIniciativa i la CUP reclamen la nul·litat de l’ERO a Forestal Catalana

16/07/2013
Grau acusa el Govern de voler privatitzar serveis de protecció de la natura bàsics i de desmantellar una estructura d’Estat

La diputada d’ICV-EUiA, Hortènsia Grau, ha registrat una proposta de resolució al Parlament perquè es declari “nul” l’ERO a l’empresa pública Forestal Catalana que pretén acomiadar 82 persones de les 320 que tenen en plantilla. “L’ERO significa una aposta decidida pel desmantellament de molts serveis de protecció de la natura bàsics per a Catalunya, una de les estructures d’Estat que tant proclama el Govern d’Artur Mas”, ha denunciat Grau. En aquesta mateixa línia, la CUP denuncia que els sindicats i el Comitè d'Empresa de manera "incorrecta" i d'esquena als treballadors afectats per l'ERO.

La proposta de resolució reclama declarar nul l’ERO, mantenir tots els serveis que prestava Forestal Catalana SA i incrementar les partides pressupostàries destinades als programes de protecció del medi natural i en concret als espais naturals protegits, al nivell de 2010.

Al mateix temps, la proposta presentada per Grau demana reobrir el Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà, i mantenir els llocs de treball relacionats amb la gestió i administració de les tasques a les oficines de Barcelona, Tarragona i Terres de l’Ebre, així com mantenir les feines relacionades amb la gestió forestal i la prevenció d’incendis, així com dels espais naturals amb diferents figures de protecció i dels Centres de Recuperació de Fauna.

Hortènsia Grau ha acusat el Govern de pretendre privatitzar alguns d’aquests serveis com el Centre de Fauna dels Aiguamolls. "Més enllà del cost econòmic, cal recordar les tasques de recerca científica, de divulgació, conscienciació i informació que realitza l’actual Centre de Fauna, que en cap cas podria realitzar una clínica veterinària privada".

La diputada ha denunciat que "mentre es vol acomiadar a un nombre elevat de persones treballadores que fan els serveis bàsics de conservació de la natura, l’estructura directiva d’alts càrrecs tant de Forestal Catalana SA com del Departament d’Agricultura es manté intacta".

En el text, Grau també lamenta que es pretenguin canviar les condicions laborals de les brigades forestals i les colles dels parcs que suposen un total de 46 persones de les 82 que estarien afectades per l’ERO. "En tot aquest procés no hi ha hagut cap pronunciament públic de la Direcció de Medi Natural ni del màxim responsable del Departament en defensa del col·lectiu ni de la tasca que desenvolupen".

"Aquests fets demostren un cop més la manca de sensibilitat del Govern envers el medi natural i el territori", ha dit la diputada ecosocialista, que ha recordat que l’ERO se suma a les retallades a les partides dedicades al medi natural -parcs naturals, boscos, fauna, flora, caça, pesca fluvial i planificació de l’entorn-, que suposen més del 60% del seu pressupost.

La CUP demana la revisió del procés de negociació de l'ERO

La Candidatura d'Unitat Popular també exigeix la nul·litat de l'ERO. Denuncien que els sindicats i el Comitè d'Empresa han actuat de manera "incorrecta" i sense cap mena de voluntat de salvar la situació. La formació se suma a la queixa feta per molts treballadors de Forestal Catalana on manifesten la poca legitimitat del comitè i de la proposta presentada.

Per molts empleats, els criteris que ha presentat l'empresa i sobre els quals ha negociat el Comitè són poc sòlids ja que argumenten, segons ells, causes productives (manca de feina) i subjectives sense demostrar. Al mateix temps, el partit posa de manifest que ni els sindicats de l'empresa ni la Direcció General de Medi Natural han fet cap comunicat denunciant la situació, cosa que per la CUP demostra "la poca defensa i estima de la feina feta pels seus treballadors".

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar