Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS PAGESOS VOLEN ‹ESFORÇ MÀXIM» EN LA NOVA FASE DE LLUITA CONTRA EL SENGLAREls pagesos volen «esforç màxim» en la nova fase de lluita contra el senglar

21/08/2014
Els agricultors reben amb «cautela» l’emergència cinegètica i demanen a Govern i caçadors que tots «posin de la seva part»

Els pagesos han rebut amb cautela la declaració de l'emergència cinegètica per la plaga de porcs senglars a 180 municipis gironins. Tanmateix, l'anunci del Departament d'Agricultura ha estat ben rebut en termes generals pel col·lectiu d'agricultors afectats. Segons va explicar ahir el coordinador territorial del sindicat Unió de Pagesos a Girona, Xavier Frigola, "qualsevol mesura per intentar pal·liar la superpoblació és benvinguda, però volem que en aquesta nova etapa tothom posi de la seva part".

Aquest missatge d'"esforç màxim" va dirigit sobretot al propi Departament d'Agricultura i al col·lectiu de caçadors, dos actors que a partir de setembre s'hauran de coordinar bé si volen que l'emergència cinegètica sigui eficaç i aconsegueixi reduïr la població de porcs senglars. Segons el coordinador territorial d'Unió de Pagesos, "la creació de la borsa de caçadors no serà senzilla i haurem de veure com es resol, però s'haurà d'intentar perquè és un pas que haviem de fer". Per al sindicat, la xifra de més de 15.000 senglars abatuts el 2013 a les comarques de Girona demostra "que l'acció dels caçadors com a pràctica esportiva és insuficient, ja que els senglars augmenten cada cop més el seu radi d'acció" i, com a conseqüència, la pagesia ha d'abandonar cada vegada més camps per la gran destrossa que provoquen aquests animals. Aquest fet comporta altres efectes adversos com l'augment de la massa arbustiva i forestal de l'entorn rural, amb el corresponent increment del risc d'incendis, i la inseguretat a la xarxa viària. Segons Federació Catalana de Caça, el 2013 van haver-hi 414 accidents de trànsit provocats per animals salvatges, 349 d'ells per senglars.

L'aprovació de la norma que permet declarar l'emergència cinegètica, que va entrar en vigor el maig passat, suposa un primer pas per fer front de manera efectiva als greus problemes que genera la fauna salvatge a l'agricultura, alhora que permet endegar un nou plantejament de gestió i noves accions mentre no es disposi d'una nova llei de caça catalana.

 

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar