Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS CAÇADORS COMBATRAN LA PLAGA DE SENGLARSEls caçadors combatran la plaga de senglars

28/08/2014
Una vintena de caçadors obtenen el permís per participar en batudes fora de la seva zona de veda

La Federació Catalana de Caça va formalitzar dilluns la borsa de caçadors voluntaris titulars de les comarques gironines que s’han ofert per participar en les actuacions que s’han de dur a terme a la demarcació per combatre la superpoblació del porc senglar. El director dels serveis territorials d’Agricultura a Girona, Vicenç Estanyol, afirma que hi ha una vintena de caçadors que estan disponibles per formar part del contingent de caçadors disposats a moure’s de la seva zona de veda habitual i participar en batudes o per atrapar animals en zones on les colles de caçadors locals no donen l’abast. Ara el pas següent és fer una reunió entre els diferents actors del Departament d’Agricultura, caçadors i sindicats agraris per acabar de sincronitzar les actuacions que es faran. L’emergència cinegètica es va declarar el 4 d’agost i entrarà en vigor aquest setembre a 180 municipis gironins per combatre el porc senglar.

El Departament d’Agricultura assenyala que el senglar no representa un perill potencial en termes de sanitat animal ni en matèria d’ordre públic o integritat de les persones en l’àmbit periurbà. Però sí que genera greus danys a l’agricultura, que “semblen importants a les comarques gironines” ateses les 310 autoritzacions de batudes emeses durant la temporada de caça.

La mesura del Departament d’Agricultura, a més d’aplicar-se en els municipis de les comarques de Girona, per frenar l’excés de senglars, també es durà a terme en 24 municipis de Lleida, sobretot per plagues de conills.

Imma Bosch

Comentaris

Marc Jimenez Angel diu: 01/09/2014    
comensa el septembre veurem fins a quin punt es veridic el punt demergencia cinegética, si es fruit de una demanda masiva per part dels sector agricultors, per part de les asseguradores degut al canvi legislatiu....... les batudes d estiu han sigut molt fluixes. Exepte a la nit per part dels agents rurals , continuara......


Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar