Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS PAGESOS, FARTS DE LES DESTROSSES DELS PORCS SENGLARS



Els pagesos, farts de les destrosses dels porcs senglars

30/08/2014
Els agricultors de la Catalunya Central reclamen més caceres per frenar la superpoblació d’ungulats

S’han convertit en el malson dels pagesos de la Catalunya Central. La superpoblació de senglars i altres animals salvatges, que aquest estiu està provocant importants destrosses en conreus com la vinya o el cereal, ha portat els agricultors de casa nostra a demanar que es facin més batudes contra aquests animals.

En el reportatge publicat per aquest diari el dijous, el representant d’Unió de Pagesos (UP), Joan Tatjé, explicava que l’entitat té la intenció de reunir-se amb els Agents Rurals «per saber quina població de senglars hi ha i quines actuacions es duran a terme».

Malgrat que la Unió de Pagesos aquest estiu nomésha rebut 12 reclamacions per destrosses de fauna salvatge a les comarques centrals, Tatjé alerta que el nombre d’incursions és molt més alt, ja que, segons diu, «la majoria no es denuncien». El representant afegeix que «qualsevol pagès et dirà que ha tingut danys per senglars, és el nostre principal maldecap i mai ho havia estat tant com ara».

Tot i que la temporada de caça encara no ha començat, aquest estiu ja s’han fet batudes extraordinàries. Tot i això, els caçadors es mostren escèptics i argumenten que incrementar les batudes no és sinònim d’efectivitat, perquè, quan es caça de manera continuada en una zona concreta, els senglars acaben marxant al poble veí.





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar