Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA POBLACIÓ DE CABIROLS AUGMENTA A LA NOGUERA I LES GARRIGUES



La població de cabirols augmenta a la Noguera i les Garrigues

10/09/2014
Es detecta la seva presència ja que es mengen brots de ceps de vinya. Hi ha finques afectades a Algerri o La Pobla de Cérvoles

El creixement de la població de cabirols, espècie habitual en l’àrea pirinenca, fa que ara també s’hagin expandit amb força cap a zones de la Plana de Lleida, per exemple a les comarques de la Noguera i les Garrigues. S’ha constatat la seva presència ja que des de fa un temps aquests animals estan provocant danys a les vinyes de municipis com Algerri o La Pobla de Cérvoles, on probablement les cries es mengen els brots tendres dels ceps.



Els pagesos estan acostumats a danys als seus conreus per part de la fauna salvatge però fins ara es tractava habitualment de poblacions de senglars o conills. Segons dades del Departament d’Agricultura, des de l’abril d’enguany i fins al moment actual s’han abatut a la comarca de la Noguera 91 cabirols amb precinte (requisit necessari per poder abatre’ls) ja que l’Administració ha de donar permís.



En el cas d’Algerri, segons fonts de la Conselleria, s’han atorgat 10 permisos per abatre cabirols, si bé fins al moment actual no s’ha fet ús d’aquest permís per la temporada 2013-2014.



Els cabirols són animals herbívors que viuen majoritàriament en zones de bosc dens però amb obertures per als prats de pastura, alimentant-se d’herba i brots tendres de les rames, sent molt selectius a l’hora d’elegir el menjar.



Tot i que prefereix zones boscoses, també pot arribar a explotar els medis agrícoles.



El creixement de la població de cabirols ha desbordat totes les previsions i l’augment de la natalitat entre l’espècie està provocant inquietut entre els pagesos.



Aquesta espècie es va reintroduir a Catalunya fa només 20 anys i l’aprofitament cinegètic és recent.



CARME QUINTANA





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar