Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

S’INICIA EL PERÍODE DE VEDA PER PODER CAÇAR EL CABIROL FEMELLA



S’inicia el període de veda per poder caçar el cabirol femella

08/01/2015
El període s’allargarà fins al 22 de febrer per a l’espècie, que és present a totes les comarques gironines

El passat 4 de gener, el Departament d’Agricultura, de Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) de la Generalitat va obrir el període de veda per caçar el cabirol femella arreu de Catalunya. Aquest període s’allargarà fins al 22 de febrer.

A Catalunya, el cabirol és una espècie que està tenint una gran expansió. En l’actualitat a totes les comarques catalanes hi ha presència de cabirols i només queden petits sectors per colonitzar. En aquesta espècie les femelles es caracteritzen per no tenir mai banyes. Mentre que, en canvi, els mascles tenen unes petites banyes que presenten com a màxim tres puntes.

Cada any, aquestes banyes cauen al novembre i tornen a sortir al desembre o al gener i queden totalment formades a l’abril, època en la qual s’inicia la caça del cabirol mascle. El fet que els mascles es diferenciïn de les femelles principalment per tenir banyes crea una gran dificultat als caçadors en l’època actual, ja que hi ha alguns exemplars encara no les han desenvolupat.

És per això que el cos d’Agents Rurals recomana fer una bona observació del cabirol amb prismàtics o amb telescopi abans de decidir disparar sobre ell, i en cas de dubte, no fer-ho. Segons el DAAM, a la província de Girona les densitats més altes de cabirol sobretot es concentren al Pirineu. Mentre que l’espècie és més escasses al litoral, com en punts de l’Empordà i la Selva. Tot i això, el cabirol és present a totes les comarques gironines tal com assenyalen els darrers estudis sobre la població de l’espècie.





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar