Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS AGENTS RURALS DEMANEN COORDINACIÓ AMB ELS CAÇADORS PER ATURAR EL BROT DE SARNAEls agents rurals demanen coordinació amb els caçadors per aturar el brot de sarna

23/01/2015
Alerten que l’única manera d’aturar el brot és amb una acció coordinada, ràpida i contundent

L’Associació Professional d’Agents Rurals de Catalunya ha denunciat la gestió del Departament d’Agricultura des que el passat 11 de desembre es confirma la mort d’un exemplar de cabra salvatge per sarna sarcòptica al parc natural dels Ports.

Segons han denunciat des de l’Associació, la justificació inicial que rebien els agents rurals per no abatre cap animal era perquè s’havia d’elaborar un protocol d’actuació per part del Departament. Les autoritzacions van arribar ahir perquè s’actuï en quatre termes municipals de la Terra Alta on es detecta la presència de sarna.

Els agents rurals treballen en quatre àrees privades de caça dels termes de Bot i Prat de Comte, mentre que les àrees d’Horta de Sant Joan i Gandesa les assumeixen les societats de caçadors i també efectius de Forestal Catalana.

El president de l’Associació Professional d’Agents Rurals de Catalunya,  Francesc Coll, ha assegurat, que la participació dels caçadors en el control d’aquest brot és «necessària» però que no es pot deixar «tota la responsabilitat en la voluntarietat dels caçadors».

«Els caçadors són persones que tenen els seus treballs i que podran col·laborar a hores soltes. Els agents rurals disposem dels mitjans necessaris: telescopis, armes de gestió i vehicles per traslladar els animals, a més de l’experiència de treball de camp amb la cabra salvatge dels Ports. Tenim recursos humans, professionals i de mitjans que són públics i reclamem que ens deixin actuar», ha detallat.

L’associació alerta que estem davant d’un cas «d’emergència» perquè «amenaça l’ecosistema dels Ports però també del Maestrat perquè això passarà a Terol o a Castelló, així com de l’economia de la zona perquè hi ha gent que viu del turisme cinegètic».

«Els experts diuen que és molt difícil aturar el brot de sarna però que l’única manera de fer-ho és amb una actuació ràpida, coordinada i contundent», ha afegit.

D’altra banda, l’associació també ha fet una crida a la mateixa societat civil perquè si veu algun gos, rabosa o porc senglar sospitós de tenir la malaltia que avisi ràpidament. «Cal la implicació de tothom perquè ja anem amb un mes de retard», ha lamentat.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar