Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

AUGMENTEN ELS PERMISOS ESPECIALS PER CAÇAR SENGLARS FORA DE TEMPORADAAugmenten els permisos especials per caçar senglars fora de temporada

30/08/2013

Els Agents Rurals han concedit aquest estiu 24 autoritzacions per caçar senglars fora de temporada al Vallès Oriental. Se n’han fet en poblacions com Caldes, pels danys al camp de golf, o Sant Fost, a les vinyes. Hi ha hagut un augment respecte a l’estiu de l’any passat, quan se’n van donar 15. La xifra d’aquest 2013 és més similar a la de fa dos estius, quan se’n van concedir 28 i supera àmpliament la de 2010 amb 13 permisos entre els mesos de juny i agost. “Hi ha més senglar que altres anys”, comenta Enric Mayà, cap dels Agents Rurals al Vallès Oriental.

Els permisos excepcionals –la gran majoria són per fer batudes diürnes– es donen pels danys que els porcs provoquen a l’agricultura o, en alguns casos, en camps de golf o jardins particulars o públics. Quan això passa, els pagesos o els afectats han de contactar amb la societat de caçadors del seu poble, que demana un informe als Agents Rurals. Si ho creuen convenient, aquests autoritzen les batudes que es poden fer durant un termini concret de temps i amb uns caçadors prèviament identificats. Els aguaits nocturns –els caçadors estan en un punt estàtic on esperen el pas de senglars– només s’autoritzen en casos molt puntuals. Per exemple, quan fer una batuda és perillós per la proximitat d’una carretera que els porcs podrien travessar i provocar un accident. En aquests casos, el nombre de participants està molt limitat i els Agents Rurals fixen el lloc on situar els caçadors.

La temporada de caça del senglar comença, oficialment, aquest diumenge i s’allargarà fins al 24 de febrer. Durant aquest període, els caçadors ja no han de demanar cap permís per capturar senglars a les zones on està permès.

A banda dels senglars, els Agents Rurals han tramitat aquest estiu quatre permisos més per caçar conills, coloms o tórtores. De conills, se n’han capturat a Gallecs perquè causaven danys als agricultors de la zona.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar