Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL BROT DE SARNA A LES CABRES DEL PORT REPUNTA



El brot de sarna a les cabres del Port repunta

31/01/2015
S’han detectat un centenar de cabres infectades i se n’han abatut 38

El fred d’aquestes darreres setmanes i el fet que sigui època de zel per a la cabra del Port ha intensificat la propagació del brot de sarna sarcòptica detectat al desembre a la zona del massís del Port, concretament a la Terra Alta. De moment, ja s’han detectat 96 animals infectats o susceptibles d’estar-ho, i se n’han abatut 38, en el marc de la primera fase del pla de control de la plaga, tots en àrees privades de caça de la Terra Alta. Només s’han infectat cabres salvatges.

Són dades que va fer públiques ahir el Departament d’Agricultura en una roda de premsa en què també va defensar la gestió que s’està fent del brot. “Des que es va detectar s’ha prioritzat que estiguem fent el plantejament correcte d’acord amb els experts”, va dir el director general de Medi Natural i Biodiversitat, Antoni Trasobares, que va defensar-se de les crítiques de l’Associació Professional d’Agents Rurals, que la setmana passada van denunciar que el departament havia esperat massa per deixar-los actuar. “Tenim un pla de control del 2011, elaborat juntament amb la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, i quan el 5 de desembre vam detectar el primer cas, que es va confirmar l’11, els experts ens van dir que per fer front a la plaga no era tan important actuar ràpidament com fer-ho bé tècnicament”, va insistir el subdirector de caça i activitats cinegètiques, Jordi Ruiz, qui va detallar també el pla d’actuació que ha dissenyat el departament per lluitar contra el brot, dividit en dues fases.

En una primera fase, en la qual es treballa actualment, es tracta d’abatre tots els exemplars que estiguin infectats. “Amb aquesta fase intentem que no s’estengui més, i la tindrem activada fins que veiem que és incontrolable”, va assenyalar Ruiz. Un cop activada la segona fase, “es tractarà de no matar els animals, sinó de deixar-los sobreviure a la malaltia perquè es facin immunes”, va dir Ruiz, que hi va afegir: “Per tenir una població recuperada, cal que els animals s’exposen a la malaltia.”

El departament també treballa per tancar animals sans en un tancat de la reserva nacional de caça, per protegir la població de cabra. Actualment, és de 5.500 exemplars a tot el Port.

V.A / Setmanari l’Ebre
AMPOSTA





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar