Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS RURALS ENXAMPEN DOS CAÇADORS FURTIUS D´OCELLS A OSONAEls Rurals enxampen dos caçadors furtius d´ocells a Osona

Els Rurals enxampen dos caçadors furtius d´ocells a Osona

05/02/2015

Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural han detectat moviments de furtius d’ocells de cant a Osona. En el període d’un mes, han interceptat tres punts on es caçava furtivament. Concretament, han intervingut cinc xarxes japoneses d’uns 12 metres cadascuna.
 
En aquest context, els agents han identificat i enxampat in fraganti dos furtius a Sant Pere de Torelló i Taradell, i n’han tramitat la corresponent denúncia i l’obertura de diligències penals. “Val a dir que no és fàcil sorprendre els furtius perquè acostumen a prendre moltes precaucions”, expliquen des del Departament.
 
Els agents van trobar atrapats a les xarxes i van alliberar quatre pinsans, dues merles, tres pit-roigs, dos pardals de bardissa, un gafarró, un tallarol i una cadernera. També van trobar morts un pit-roig, quatre pinsans, un pardal i una mallerenga carbonera.
 
El mètode de captura amb xarxes japoneses és un art de caça prohibit perquè no és selectiu, no discrimina l’espècie a capturar, i, per tant, permet agafar tant una espècie cinegètica com una espècie protegida.
 
La utilització de xarxes japoneses només s’autoritza excepcionalment per a finalitats científiques. La tinença i utilització d’aquesta mena de xarxes pels particulars estan absolutament prohibides, i poden ser constitutives d’un delicte penal i comportar penes de fins a dos anys de presó o multes de vuit a 24 mesos, i la inhabilitació per a la caça de fins a quatre anys.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar